Nice Côte d’Azur Airport (IATA afkorting: NCE) is de derde luchthaven van Frankrijk, en heeft jaarlijks ruim 14 miljoen gebruikers (2019). De KLM (Cityhopper) en Transavia vliegen tussen Amsterdam en Nice, en Transavia voert ook vluchten uit vanaf Eindhoven.

De luchthaven bestaat uit de oudere Terminal 1 en de nieuwere Terminal 2. Deze laatste terminal wordt door Air France en KLM gebruikt, en ook door EasyJet. Tussen de terminals rijdt een gratis shuttlebus.

Vliegen naar Nice

Voor vliegtickets naar Nice Côte d’Azur Airport ga je natuurlijk naar Tix.nl. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen, en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Nice: 977 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 1 uur en 45 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Nice Côte d’Azur Airport ligt 6 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Nice.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Nice Côte d’Azur Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken. Bij beide terminals zijn taxi’s te vinden.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Nice

Trein

Op 500 meter van de luchthaven is het treinstation Nice St Augustin, bereikbaar via een looproute. Hier kun je een TER trein nemen richting Nice, Monaco en de plaatsen tot aan de Italiaanse grens. Of westwaarts naar Antibes en Cannes.

Een kaartje koop je bij een automaat, welke geen briefgeld accepteert. Wisselautomaten bevinden zich niet op het station, maar op de luchthaven. Aan 10 Euro per persoon zou je genoeg moeten hebben voor een reis in de omgeving.

Bus

De bus is de meest gangbare manier om Nice te bereiken. De Airport Express bus 98 rijdt naar het busstation van Nice (Gare Routière), en bus 99 naar het treinstation Gare Nice Ville SNCF. Bus 98 rijdt elk half uur tussen 6:00uur en middernacht en bus 99 tussen 8uur en 21:00uur. Beide bussen kosten slechts 4 Euro en opstapplaatsen zijn zowel bij Terminal 1 als Terminal 2.

Een kaartje koop je bij de chauffeur en is ook de hele dag geldig in de bussen en trams van Nice (Pass du Jour kaartje).

De lokale bus 23 die van Terminal 1 vertrekt, is de goedkoopste optie om in de stad te geraken. Deze bus rijdt tussen 5:30uur en 20:05uur en kost 1 Euro. De rit duurt een goed half uur en eindigt bij Gare Nice Thiers.

Te voet

Het is mogelijk om naar het centrum van Nice te lopen. Afhankelijk van hoe snel je loopt, doe je meestal een uur over de 6 kilometer.

Autoverhuur op Nice Airport

Auto huren in Nice? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Nice Côte d’Azur Airport
06281 Nice Cédex 3
France

Aéroport de Nice-Côte d'Azur, Nice, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk