Oostende Airport

oostende airportOostende Airport (IATA: OST, ICAO: EBOS) is een vliegveld vlakbij de noord-Belgische stad Oostende. De luchthaven ligt ook slechts 25 kilometer van de Belgische stad Brugge, waardoor het vliegveld ook wel de internationale luchthaven Oostende-Brugge wordt genoemd. Steeds meer mensen ontdekken dit kleinschalige Belgische vliegveld. Vliegveld Oostende ligt aan de Belgische kust, en is goed bereikbaar vanuit Nederland doordat Oostende redelijk dicht bij de Belgische/Nederlandse grens ligt.

Zowel onder de Belgen als onder de Nederlanders begint Oostende-Brugge Airport steeds bekender te worden. Het heeft alles te maken met de populaire bestemmingen waarop gevlogen wordt vanaf dit vliegveld. In België staat de luchthaven vooral bekend als regionaal vliegveld en als vliegveld voor vrachtvervoer, en dit is het dan ook tot voor kort een lange tijd geweest. Toch worden er vandaag de dag ook een behoorlijk aantal internationale vluchten gedaan vanaf het Oostende Airport naar een flink aantal bestemmingen dat alleen maar zal toenemen.

Oostende Airport is relatief klein: enkele voordelen

Oostende Airport is een relatief kleine luchthaven wat enkele voordelen met zich meebrengt. Zo zijn bijvoorbeeld de vliegtickets een stukje goedkoper dan bij grotere vliegvelden. Ook zijn de wachtrijen minder lang. De luchthaven is vooral overzichtelijk en kleiner waardoor het vinden van de juiste gate/terminal een stuk makkelijk is. Er is rekening gehouden met minder validen, en zo kun je bijvoorbeeld ook met een rolstoel goed overal op vliegveld Oostende komen zonder onnodige obstakels. Ondanks dat het een relatief kleine luchthaven is, zijn er toch nog twee restaurants waar je iets kunt eten en drinken.

Bestemmingen
Er wordt voornamelijk vanaf Oostende Airport gevlogen door twee touroperators, waaronder Thomas Cook en Jetairfly. Deze twee vliegen (2014) naar 13 bekende en populaire bestemmingen. Het is de verwachting dat dit aantal de komende jaren zal groeien. Je kunt bij beide maatschappijen snel en makkelijk online boeken. Geef aan naar welke bestemming je wilt vliegen. Als dit een populaire bestemming in Turkije, Griekenland, Spanje of Tunesië is, dan is de kans groot dat de bestemming wordt aangevlogen vanaf Oostende Airport. Als je goedkoop aan tickets wilt komen is het zeker aan te raden om gebruik te maken van CheapTickets.nl of World Ticket Center. Dit zijn vergelijkingssites die voor jou de beste deals zoeken. Alle airlines (ook Jetairfly en Thomas Cook) zitten in dit systeem.

vliegveld oostende kaart

Van en naar Oostende Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Oostende Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Bereikbaarheid vliegveld Oostende

Het Oostende Airport is zeer goed bereikbaar, en door de ligging heb je bijvoorbeeld minder last van files waardoor je zonder stress naar het vliegveld kunt reizen. Voor reizigers uit Nederland is de luchthaven ook zeer goed bereikbaar, veel mensen uit Zeeland kiezen er dan ook voor om te reizen via vliegveld Oostende. Je kunt met de auto, trein (deels), bus en taxi.

Zoals je op de afbeelding hiernaast kunt zien ligt Oostende Airport aan de Belgische kust. De stad Oostende is op de achtergrond te zien.

Auto
Oostende Airport is bereikbaar met de auto via de A10 en de A18/E40. Als je de ring om Oostende kruist (dit is de R31), neem dan de afslag naar het westen. Neem hierna de afslag N33 richting het zuiden (weer weg van Oostende). Na een paar minuten kun je rechtsaf voor de N341. Volg hierna de borden voor luchthaven Oostende-Brugge. Kijk anders even onderaan deze pagina.

Trein
Oostende Airport is niet te bereiken via de trein, je kunt wel in de buurt komen van deze luchthaven met de trein. Als je eenmaal op het stations van Oostende bent zul je verder moeten reizen met de bus.

Bus
Met de bus is dit vliegveld prima te bereiken. Je kunt vanaf het station Oostende lijnbus 6 nemen die je afzet voor het vliegveld. Ook kun je kusttram lijn 0 nemen, je wordt dan afgezet in de buurt van het vliegveld, namelijk bij Ravelingen en Raversijde.

Taxi
Oostende Airport heeft vele taxibedrijven die klaar staan voor de passagier. Enkele voorbeelden zijn Taxibond  van Oostende VZW en Wheelexpress luchthavenvervoer. Maar er zitten er nog veel meer.

logosc-120x85Autoverhuur op Oostende Airport

Auto huren in Oostende? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Hotel
In de buurt van het vliegveld liggen verschillende hotels. Op de website van Airport Oostende zijn de volgende vier hotels terug te vinden, Charmehotel ‘t Kruishof, Hotel Glenn, Hotel Groeneveld en B&B Duinekeuntje. Het is altijd verstandig om ook te kijken op www.booking.com om voor jou de beste deal te vinden.

Parkeren op de luchthaven van Oostende-Brugge
Op het peerterrein van vliegveld Oostende kun je gebruik maken van de twee parkeerterreinen die het vliegveld te bieden heeft. In totaal biedt Oostende Airport paarkeerplaatsen voor 760 auto´s, en ook nog 6 invalide parkeerplaatsen. Het kost €8 voor parkeren op het langparkeerterrein per dag, na een week is dit €7 per dag extra. Betaal na afloop bij de ingang van Parking I (kortparkeren). Een shuttlebus is niet nodig aangezien het lopend makkelijk kan. 

Adres Oostende Airport
Het adres van Oostende Airport luidt als volgt:

Oostende Airport
Nieuwpoortsesteenweg 889
8400 Oostende

Mijn locatie
Bereken route