Oslo Gardermoen Airport (IATA afkorting: OSL) is de belangrijkste luchthaven van Noorwegen. Ruim 25 miljoen passagiers maakten in 2023 gebruik van vliegveld Oslo, waarvan bijna 12 miljoen reisden op binnenlandse routes.

Het is de thuisbasis van Scandinavian Airlines en Norwegian. Behalve deze maatschappijen vliegt ook de KLM tussen Oslo en Amsterdam. Samen maken ze deze route de op twee na drukste van Oslo naar een bestemming buiten Scandinavië. Het kleine vliegveld Oslo Sandefjord Torp Airport wordt ook dagelijks door de KLM aangevlogen vanaf Amsterdam.

De luchthaven heeft 1 terminal, verdeeld in een gedeelte voor binnenlandse en buitenlandse vluchten.

Vliegen naar Oslo Airport

Voor vliegtickets naar Oslo Gardermoen Airport raden wij Tix.nl aan. Hier vind je vaak de voordeligste vliegtickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Oslo: 995 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 1 uur en 20 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Oslo Gardermoen Airport ligt 35 kilometer ten noordoosten van het centrum van Oslo.

Taxi

Een taxi kost ruim 700 NOK om in het centrum te komen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer vliegveld Oslo

Trein

Flytoget is de snelle exprestrein tussen Oslo Gardermoen Airport en Oslo Central Station (Oslo S.). De trein vertrekt elke 10 minuten en een kaartje kost 199 NOK. Gepensioneerden, kinderen en studenten met een studentenkaart reizen voor 99 NOK.

Elke tweede trein die richting Oslo vertrekt rijdt door naar Drammen en komt zo langs Oslo Nationaltheateret Station, welke gemakkelijker toegang biedt aan bestemmingen aan de westkant van het stadscentrum. Een kaartje hiernaartoe kost 240 NOK.

Norwegian State Railways (NSB) rijdt elk half uur een trein tussen vliegveld Oslo Gardermoen en Drammen, en door naar Kongsberg en Skien met de lijnen R10, R11 en R12. De rit duurt 23 minuten en kost 109 NOK, kinderen en senioren halve prijs. Dit kaartje is nog geldig voor een transfer in Oslo. Vijf keer per dag vertrekt een trein van NSB naar Trondheim, waaronder één nachttrein.

Bus

De bussen van Flybussen rijden in 45 tot 55 minuten vanaf vliegveld Oslo Gardermoennaar het centrum van. Oslo. De prijs is 189 NOK of 269 NOK voor een retour, welke een maand geldig is en ook gebruikt kan worden voor een transfer in Oslo. Kinderen, studenten en senioren betalen iets minder. De bus is het vooral waard bij een retour ticket.

Flybussekspressen voert busdiensten uit naar bestemmingen in de omgeving van Oslo. Bij een balie in de terminal van vliegveld Oslo kun je gedetailleerde informatie verkrijgen.

Autoverhuur Oslo Airport

Auto huren in Oslo? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Oslo Lufthavn
PO Box 100
(Edvard Munchs veg)
NO-2061 Gardermoen
Noorwegen

Oslo Airport Gardermoen Pir Syd, Garder, Akershus, Noorwegen