vliegveld osloOslo Gardermoen Airport (IATA afkorting: OSL) is de belangrijkste luchthaven van Noordwegen. Ruim 24 miljoen passagiers maakten in 2014 gebruik van vliegveld Oslo, waarvan bijna 11 miljoen reisden op binnenlandse routes.

Het is de thuisbasis van Scandinavian Airlines en Norwegian. Behalve deze maatschappijen vliegt ook de KLM tussen Oslo en Amsterdam. Samen maken ze deze route de op een na drukste van Oslo naar een bestemming buiten Scandinavië. Het kleine vliegveld Oslo Sandefjord Torp Airport wordt ook dagelijks door de KLM aangevlogen vanaf Amsterdam.

De luchthaven heeft 1 terminal, verdeeld in een gedeelte voor binnenlandse en buitenlandse vluchten.

Vliegen naar Oslo

Voor vliegtickets naar Oslo Gardermoen Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Hier vindt u vaak de voordeligste vliegtickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Oslo: 995 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 1 uur en 20 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Oslo Gardermoen Airport ligt 35 kilometer ten noordoosten van het centrum van Oslo.

Van en naar Oslo Gardermoen Airport met de taxi

Een taxi kost ruim 700 NOK om in het centrum te komen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer vliegveld Oslo

norwegian de-icingTrein

Flytoget is de snelle exprestrein tussen Oslo Gardermoen Airport en Oslo Central Station (Oslo S.). De trein vertrekt elke 10 minuten en een kaartje kost 170 NOK bij het automaat of 200 NOK bij de balie. Gepensioneerden, kinderen en studenten met een studentenkaart reizen voor 85 of 100 NOK.

Elke tweede trein die richting Oslo vertrekt rijdt door naar Drammen en komt zo langs Oslo Nationaltheateret Station, welke gemakkelijker toegang biedt aan bestemmingen aan de westkant van het stadscentrum.

Norwegian State Railways (NSB) rijdt elk half uur een trein tussen vliegveld Oslo Gardermoen en Drammen, en door naar Kongsberg en Skien. De rit duurt 30 tot 40 minuten en kost 110 NOK. Dit kaartje is nog geldig voor een transfer in Oslo. Vijf keer per dag vertrekt een trein van NSB naar Trondheim, waaronder één nachttrein.

Bus

De bussen van Flybussen rijden in 45 minuten vanaf vliegveld Oslo Gardermoennaar het centrum. De prijs is 140 NOK of 240 NOK voor een retour, welke een maand geldig is en ook gebruikt kan worden voor een transfer in Oslo.

Flybussekspressen voert busdiensten uit naar bestemmingen in de omgeving van Oslo. Bij een balie in de terminal van vliegveld Oslo kunt u gedetailleerde informatie verkrijgen.

logosc-120x85Autoverhuur Oslo Airport

Auto huren in Oslo? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Oslo Lufthavn
PO Box 100
(Edvard Munchs veg)
NO-2061 Gardermoen
Noorwegen


Kaart centreren