Palma de Mallorca Airport (IATA afkorting: PMI), ook bekend als Son Sant Juan Airport, is het drukste vakantievliegveld van Europa. In 2019 maakten bijna 30 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven. Het is daarmee de derde luchthaven van Spanje, na Madrid en Barcelona. TUI, Ryanair, Easyjet en in mindere mate het Duitse Eurowings en het Spaanse Air Europa zijn de belangrijkste gebruikers van Palma de Mallorca Airport.

Corendon Airlines, Easyjet, Transavia, TUI, en Vueling vliegen vanaf Amsterdam naar deze zonbestemming. Ryanair en Transavia verbinden Palma met Eindhoven, Transavia en TUI vliegen ook vanaf Rotterdam en vanuit Groningen vertrekt ook een charterdienst van TUI, Corendon vliegt dan weer vanuit Maastricht.

De terminal is onderverdeeld in 4 aankomst en vertrekhallen, genaamd Module A, B, C en D.

Vliegen naar Mallorca

Voor vliegtickets naar Palma de Mallorca Airport raden wij Tix.nl aan. Hier vind je vaak de voordeligste vliegtickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Palma de Mallorca: 1560 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 2 uur en 15 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Palma de Mallorca Airport ligt 8 kilometer ten oosten van het centrum van Palma de Mallorca.

Taxi

Bij uitgang D van de terminals staan ook de taxi’s. Een rit naar Palma de Mallorca kost op de meter zo’n 25 Euro en duurt een kwartier, maar naar andere bestemmingen op Mallorca kan de prijs oplopen tot meer dan 60 Euro naar bijvoorbeeld Cala Bona.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Mallorca

Trein

Er vertrekken geen treinen vanaf de luchthaven.

Bus

De bussen van EMT lijn 1 rijden tussen 6:30uur en 2:30uur elke 15 minuten van de luchthaven naar het centrum van Palma de Mallorca (Paseo Mallorca), en door naar de haven. Een kaartje kost 2 Euro, en de rit duurt een half uur. De bussen vertrekken voor de terminal, bij uitgang D.

Autoverhuur op Mallorca Airport

Auto huren op Mallorca? Mallorca is een schitterend eiland om met de huurauto te verkennen. De verhuurders hebben een informatiebalie in de aankomsthal. Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief met het worry-free label alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Aeropuerto Palma de Mallorca
07071 Palma de Mallorca
Spanje

Bestemming Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. Net als Ibiza en Menorca is het eiland een populaire vakantiebestemming. In de zomer zijn er dan ook veel meer mensen op Mallorca te vinden dan in de winter. In de zomermaanden juli en augustus is de gemiddelde maximumtemperatuur maar liefst 30 graden Celsius. Wat kun je echter doen op het eiland? Behalve genieten van de zon is ook de hoofdstad Palma de Mallorca echt het bezoeken waard. De kathedraal La Seu bijvoorbeeld, in het centrum van de stad en vlakbij de haven van Mallorca, is een kathedraal waarvan de bouw zo’n 400 jaar in beslag nam.

De stad en de zon is echter niet de enige reden dat Mallorca zo populair was. Het eiland is heel geliefd bij zowel fietsers als wandelaars, ook doordat het imposante gebergte Serra de Tramuntana op het eiland ligt. Pieken, dalen, uitzichten, rust en dat allemaal vlakbij de Middellandse Zee. Boek vliegtickets met Tix.nl als je hierheen wilt vliegen. Wij adviseren altijd de vliegtuigmaatschappij Transavia.