Mallorca

Mallorca

Palma de Mallorca Airport (IATA afkorting: PMI), ook bekend als Son Sant Juan Airport, is het drukste vakantievliegveld van Europa. In 2016 maakte ruim 26 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven. Het is daarmee de derde luchthaven van Spanje, na Madrid en Barcelona. Het Spaanse Air Europa en het Duitse Air Berlin zijn de belangrijkste gebruikers van Palma de Mallorca Airport.

Air Berlin, Transavia, TUI, en Vueling vliegen vanaf Amsterdam naar deze zonbestemming. Ryanair en Transavia verbinden Palma met Eindhoven, Transavia doet het ook vanaf Rotterdam en vanuit Groningen vertrekt ook een charterdienst van Transavia.

De terminal is onderverdeeld in 4 aankomst en vertrekhallen, genaamd Module A, B, C en D.

Vliegen naar Mallorca

Voor vliegtickets naar Palma de Mallorca Airport raden wij Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Hier vind je vaak de voordeligste vliegtickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Palma de Mallorca: 1560 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 2 uur en 15 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Palma de Mallorca Airport ligt 8 kilometer ten oosten van het centrum van Palma de Mallorca.

Van en naar Palma de Mallorca Airport met de taxi

Bij uitgang D van de terminals staan ook de taxi’s. Een rit naar Palma de Mallorca kost 15 Euro en duurt een kwartier, maar naar andere bestemmingen op Mallorca kan de prijs oplopen tot meer dan 60 Euro naar bijvoorbeeld Cala Bona.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer van en naar vliegveld Mallorca

Trein

Er vertrekken geen treinen vanaf de luchthaven.

Bus

De bussen van EMT lijn 1 rijden tussen 6:30uur en 2:30uur elke 15 minuten van de luchthaven naar het centrum van Palma de Mallorca (Paseo Mallorca), en door naar de haven. Een kaartje kost 2 Euro, en de rit duurt een half uur. De bussen vertrekken voor de terminal, bij uitgang D.

logosc-120x85Autoverhuur op Mallorca Airport

Auto huren op Mallorca? Mallorca is een schitterend eiland om met de huurauto te verkennen. De verhuurders hebben een informatiebalie in de aankomsthal. Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Kijk ook hier voor Palma de Mallorca Airport.

Adresgegevens

Aeropuerto Palma de Mallorca
07071 Palma de Mallorca
Spanje


Kaart centreren