Parijs Charles de Gaulle Airport

Parijs Charles de Gaulle Airport (IATA afkorting: CDG) is een van de grootste luchthavens ter wereld. Een luchthaven die past bij een van de belangrijkste hoofdsteden van de wereld, een enorme toeristenmagneet, zakenstad en congrescentrum. Het is de grootste van de twee Parijsse luchthavens, en wordt door Fransen soms kortweg Roissy Airport genoemd, naar de oude naastgelegen luchthaven.

Parijs Charles de Gaulle is een uitgestrekte luchthaven, waar meer dan 63 miljoen passagiers in 2014 gebruik van maakten. Bovendien is deze hub van Air FranceKLM samen met Schiphol een spin in het netwerk van de Skyteam partners. Er zijn dan ook meer dan 12 verbindingen naar Amsterdam per dag. Air France-KLM heeft geen concurrentie op deze verbinding.

De luchthaven bestaat uit 3 Terminals. De vluchten vanuit Nederland komen aan in Terminal 2, welke eigenlijk bestaat uit 7 afzonderlijk vertrek- en aankomsthallen, genummerd 2A t/m 2G. De meeste internationale vluchten vertrekken van Terminal 1, en de budgetmaatschappijen van Terminal 3. Tussen de terminals rijdt een gratis shuttletrein.

Air France Airbus Parijs Charles de Gaulle Airport vliegveldVliegen naar Parijs

Voor vliegtickets naar Parijs Charles de Gaulle raden wij u Worldticketcenter.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus. Ook de Aziatische prijsvechters vindt u op deze websites.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Parijs: 428 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 40 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Parijs Charles de Gaulle Airport ligt 23 kilometer ten noordwesten van het historische centrum van Parijs.

Van en naar Parijs Charles de Gaulle Airport met de taxi

Een taxirit naar het centrum van Parijs, het La Défense gebied of de andere luchthaven Orly kost 50 Euro. Taxi’s bevinden zich bij vrijwel elke aankomsthal. Reken op een toeslag van 15% tussen 19:00uur en 10:00uur, en op zon- en feestdagen. Ook op de luchthaven van Parijs zijn onofficiële taxi’s. Let daarom op het taxilichtje op het dak van het voertuig.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Parijs Charles de Gaulle Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via TaxiTender. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer vanaf vliegveld Parijs Charles-de-Gaulle

TGV op Charles-de-Gaulle Airport
TGV op Charles-de-Gaulle Airport

Trein

Bij Terminal 2D bevindt zich het treinstation waar de RER-treinen naar het centrum van Parijs vertrekken. Deze treinen van de blauwe lijn B rijden 2 keer per uur non stop naar het Gare du Nord, een rit van 30 minuten, en vervolgens naar Châtelet les Halles, St. Michel/Nôtre Dame en Luxembourg. Een kaartje kost 9 Euro voor een enkele reis is te koop bij de verkoopautomaten boven de perrons. Op elk van de haltes in Parijs is een overstapmogelijkheid op het grote metronetwerk van de stad. U hebt hiervoor een nieuw kaartje nodig. Bedenk dat veel metrostations in Parijs geen roltrappen hebben! Deze treindienst is beschikbaar van 5:00uur tot middernacht. Tussen deze treindiensten door rijdt op de RER lijn B een stoptrein. Elke trein stopt ook bij Terminal 3.

Bus

De Roissybus rijdt 4x per uur (’s avonds 3 to 2x per uur) naar de Opéra Garnier in het centrum van Parijs, naar de hoek van Rue Scribe en Rue Auber. De bus vertrekt voor de uitgang van vrijwel elke terminal en rijdt in 50 tot 60 minuten naar de eindbestemming. Een rit kost 10 Euro en is beschikbaar van 6:00uur tot 23:00uur.

logosc-120x85Autoverhuur op Charles de Gaulle Airport

Auto huren in Parijs? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Paris Roissy Charles de Gaulle Airport
BP 20101
95711, Roissy
Frankrijk

Kaart centreren
De weg vragen