Parijs Charles de Gaulle Airport (IATA afkorting: CDG) is een van de grootste luchthavens ter wereld. Vliegveld Parijs Charles de Gaulle past bij een van de belangrijkste hoofdsteden van de wereld, een enorme toeristenmagneet, zakenstad en congrescentrum. Het is de grootste van de twee Parijsse luchthavens, en wordt door Fransen soms kortweg Roissy Airport genoemd, naar de oude naastgelegen luchthaven: Parijs Charles de Gaulle Airport. Het is een andere luchthaven dan Parijs Orly Airport.

Parijs Charles de Gaulle is een uitgestrekte luchthaven, waar meer dan 76 miljoen passagiers in 2019 gebruik van maakten. Bovendien is deze hub van Air FranceKLM samen met Schiphol een spin in het netwerk van de Skyteam partners. Er zijn dan ook meer dan 12 verbindingen naar Amsterdam per dag. Air France-KLM heeft geen concurrentie op deze verbinding.

De luchthaven bestaat uit 3 Terminals. De vluchten vanuit Nederland komen aan in Terminal 2, welke eigenlijk bestaat uit 7 afzonderlijk vertrek- en aankomsthallen, genummerd 2A t/m 2G. De meeste internationale vluchten vertrekken van Terminal 1, en de budgetmaatschappijen van Terminal 3. Tussen de terminals rijdt een gratis shuttletrein.

Vliegen naar Parijs Airport

Voor vliegtickets naar Parijs Charles de Gaulle raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen, en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus. Ook eventuele Aziatische prijsvechters vind je op deze website.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Parijs: 428 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 40 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Parijs Charles de Gaulle Airport ligt 23 kilometer ten noordwesten van het historische centrum van Parijs.

Taxi

Een taxirit naar het centrum van Parijs, het La Défense gebied of de andere luchthaven Orly kost 50 Euro. Taxi’s bevinden zich bij vrijwel elke aankomsthal. Reken op een toeslag van 15% tussen 19:00uur en 10:00uur, en op zon- en feestdagen. Ook op de luchthaven van Parijs zijn onofficiële taxi’s. Let daarom op het taxilichtje op het dak van het voertuig.

Wil je de taxi liever vooraf boeken? Dan bespaar je ten eerste op piekmomenten lange rijen buiten de terminal, daardoor verhoogde prijzen en ook gedoe over geld. Je weet namelijk dat de taxi vooraf is betaald, dat de chauffeur klaarstaat en dat het taxibedrijf is gecontroleerd. Gordels die niet werken zijn dus verleden tijd, het enige waar je je nog zorgen over hoeft te maken is de fooi. Dat kan allemaal via Taxi2Airport.

Autoverhuur op Charles de Gaulle Airport

Auto huren op Parijs Charles-de-Gaulle? Via EasyTerra autohuur kun je huurauto’s op deze luchthaven goed vergelijken. Als je het worry-free label aanvinkt dan weet je zeker dat alles inclusief is, ook is de eventuele leeftijdstoeslag transparant. EasyTerra werkt namelijk alleen samen met betrouwbare partners.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Parijs Charles-de-Gaulle

Trein

Bij Terminal T2 en bij terminal T1/T3 bevindt zich het treinstation waar de RER-treinen naar het centrum van Parijs vertrekken. Deze treinen van de blauwe lijn B rijden 3 keer per uur non stop naar het Gare du Nord, een rit van 30 minuten, en vervolgens naar Châtelet les Halles, St. Michel/Nôtre Dame en Luxembourg. Een kaartje kost €11,40 (kinderen €7,90) voor een enkele reis is te koop bij de verkoopautomaten boven de perrons. Reistijd naar Les Halles: 40 minuten. Op elk van de haltes in Parijs is een overstapmogelijkheid op het grote metronetwerk van de stad. Je hebt hiervoor een nieuw kaartje nodig. Bedenk wel dat veel metrostations in Parijs geen roltrappen hebben! Deze treindienst is beschikbaar van ongeveer 05:00 uur tot 23:50. Tussen deze treindiensten door rijdt op de RER lijn B een stoptrein. Elke trein stopt ook bij Terminal 3.

Bus

De Roissybus rijdt 3 tot 4x per uur (’s avonds 3 to 2x per uur) naar de Opéra Garnier in het centrum van Parijs, naar de hoek van Rue Scribe en Rue Auber. De bus vertrekt voor de uitgang van elke terminal en rijdt in 65 minuten naar de eindbestemming. Een rit kost €13,70 en is beschikbaar van 05:00 tot 00:30. Toch prefereert men vaker de trein of als je met meerdere personen bent de taxi.

Adresgegevens

Paris Roissy Charles de Gaulle Airport
BP 20101
95711, Roissy
Frankrijk

Aéroport Roissy Charles de Gaulle, Le Mesnil-Amelot, Île-de-France, Frankrijk