Parijs Orly Airport (IATA afkorting: ORY) is de tweede luchthaven van Parijs, zo’n 13 kilometer ten zuiden van de Franse hoofdstad. Hoewel het nieuwere Charles de Gaulle Airport het meeste internationale verkeer heeft overgenomen is Paris Orly Airport de belangrijkste luchthaven voor binnenlandse vluchten. Het netwerk vanaf deze luchthaven beslaat desondanks alle continenten. Air France, Corsairfly en Transavia hebben hier een belangrijke basis. In 2019 vervoerde het vliegveld bijna 32 miljoen passagiers.

De luchthaven bestond vroeger uit een zuid- en een westterminal. (Orly Sud en Orly Ouest genaamd). Tegenwoordig zijn er terminals 1 t/m 4 of ‘Orly 1 t/m Orly 4’. Orly 3 is de nieuwste hal, met gates D en E. Vanaf het moment dat Orly 3 erbij is gekomen (in 2019), zijn alle terminals van Parijs Orly Airport met elkaar verbonden.

Bekijk hieronder de mogelijkheden per trein of bus om naar het centrum van Parijs te reizen.

Vliegen naar Parijs

Voor vliegtickets naar Parijs raden wij Tix.nl aan. Hier vindt u vaak de voordeligste vliegtickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Parijs: 428 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 40 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Parijs Orly Airport ligt 13 kilometer ten zuiden van het historische centrum van Parijs.

Taxi vanaf vliegveld Orly

Taxis staan bij alle terminaluitgangen. Een rit naar het centrum (Notre Dame) kost circa 40 Euro, en 45 Euro op zon- en feestdagen. Het La Défense district is bereikbaar voor 54 Euro.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Parijs Orly Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Trein en metro

Er zijn verschillende manieren om naar het centrum van Parijs te reizen. De populairste optie is om de Orlyval bus te nemen naar station Antony en dan de RER trein B naar het centrum van Parijs. De Orlyval duurt slechts 7 minuten en is gratis. De trein doet er 30 minuten over en kost €12,10. Dan kom je uit op een van de drie grote treinstations in Parijs, Saint Michel – Notre Dame, Châtelet – Les Halles of Paris Gare du Nord.

Je kunt ook met de Go C Paris shuttlebus naar station Pont de Rungis. De bus duurt 10 minuten. Vanaf Pont de Rungis rijdt RER trein C in 25 minuten richting het centrum van Parijs (neem de richting Pontoise). RER C gaat langs het Garde D’Austerlitz, en volgt de Seine naar Saint Michel/Notre Dame, Invalides, Musée D’Orsay en Champs de Mars/Tour Eiffel. Deze trein kost slechts €3,95. De totale kosten zijn dus €6,35 en de reistijd is nagenoeg gelijk.

Bus

Er zijn verschillende bus mogelijkheden die je hebt om vanaf Parijs Orly Airport naar het centrum van Parijs te reizen. Vanaf vliegveld Orly rijdt bus 183. Dit is een bus die er 60 minuten over doet, kosten zijn slechts €2. Halverwege heb je eventueel de mogelijkheid om tijd te besparen door metro 7 te nemen, dit kost wel meer geld.

Dan is er ook nog de Orlybus van RATP. Ex-lijn 283.  Reistijd is ongeveer 40 minuten, een kaartje kost €8,70 bij ticketautomaten. De bus rijdt iedere 10 minuten. Hij vertrekt vanaf terminal 1 en vanaf terminal 4. Eindhalte: Denfert-Rochereau. Dit is de ideale mogelijkheid voor als je niet wilt overstappen en als je in het zuidelijk deel van het centrum van Parijs moet zijn. Wil je verder Parijs in, dan kun je alsnog overstappen op de metro M4 of M6. Ook RER lijn B rijdt hierlangs. Dit komt wel met een meerprijs.

Autoverhuur Parijs Orly Airport

Auto huren op luchthaven Parijs Orly? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Aéroport de Paris – Orly
Orly Sud 103
94396 Orly Aérogare
Frankrijk

Aéroport de Paris-Orly (ORY), Paray-Vieille-Poste, Île-de-France, Frankrijk