Parijs Orly Airport

vliegveld parijs orly Parijs Orly Airport (IATA afkorting: ORY) is de tweede luchthaven van Parijs. Hoewel het nieuwere Charles de Gaulle Airport het meeste internationale verkeer heeft overgenomen is Paris Orly Airport de belangrijkste luchthaven voor binnenlandse vluchten. Het netwerk vanaf deze luchthaven beslaat desondanks alle continenten. Air France, Corsairfly en Transavia hebben hier een belangrijke basis.

Transavia France vliegt bijna dagelijks op en neer naar Amsterdam Schiphol Airport.

De luchthaven bestaat uit een zuid- en een westterminal. (Orly Sud en Orly Ouest genaamd). Een gratis shuttletrein verbindt de terminals. Deze trein heet Orlyval.

Vliegen naar Parijs

Voor vliegtickets naar Parijs raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Hier vindt u vaak de voordeligste vliegtickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Parijs: 428 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 40 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Parijs Orly Airport ligt 13 kilometer ten zuiden van het historische centrum van Parijs.

orly airport torenVan en naar Parijs Orly Airport met de taxi

Taxis staan bij alle terminaluitgangen. Een rit naar het centrum (Notre Dame) kost circa 40 Euro, en 45 Euro op zon- en feestdagen. Het La Défense district is bereikbaar voor 54 Euro.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Parijs Orly Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer van en naar vliegveld Parijs-Orly

Trein en metro

De gratis Orlyval treinen die over het luchthaventerrein gaan, verbinden de terminal met het station Anthony van de de regionale trein van de RER lijn B. Deze trein rijdt naar de haltes Luxembourg, Châtelet les Halles en het Gare du Nord.

Een shuttlebus rijdt van de terminal naar het station van lijn C van de RER, genaamd Pont de Rungis – Paris Aéroport d’Orly. Lijn C gaat langs het Garde D’Austerlitz, en volgt de Seine naar Saint Michel/Notre Dame, Invalides, Musée D’Orsay en Champs de Mars/Tour Eiffel.

Een rit met de RER naar het centrum kost tussen de 9 en 10 Euro.

Bus

De bus van het stadsvervoer van de RATP, de Orlybus, vertrekt elke 10 minuten bij Orly Sud en gaat via Orly Ouest naar het centrum, naar de metrohalte Denfert-Rochereau van lijn 6. Een kaartje kost 6,80 Euro en moet buiten de bus worden geckocht. Balies zijn er bij Platform 4, maar ook bij de bagagebanden. In de bus moet het kaartje worden gevalideerd. De rit duurt drie kwartier.

logosc-120x85Autoverhuur Parijs Orly Airport

Auto huren op luchthaven Parijs Orly? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Aéroport de Paris – Orly
Orly Sud 103
94396 Orly Aérogare
Frankrijk


Kaart centreren
De weg vragen