Rhodos Diagoros Airport (IATA afkorting: RHO) is het op drie na drukste vliegveld van Griekenland en ligt in het oosten van de Egeïsche zee. Het is genoemd naar Diagoras: een Griekse poëet en filosoof die hoorde bij de Sofisten en leefde in de vijfde eeuw voor Christus. Rhodos Airport, dat alle passagiersvluchten organiseert in één terminal (wel zo overzichtelijk), dient ook als militaire basis, en fotografie is dan ook verboden. Ongeveer 5,5 miljoen passagiers maakten in 2019 gebruik van vliegveld Rhodos.

Zowel lokale bewoning als toeristen gebruiken vliegveld Rhodos vaak, en het vliegveld is dan ook verbonden met zowel binnenlandse bestemmingen (andere Griekse eilanden en steden) als de belangrijkste Europese vliegvelden. Er vliegen vooral chartervluchten van en naar Rhodos, wat ervoor zorgt dat de prijs laag blijft. Een daarvan is Transavia, dat af en toe naar Rhodos Airport vliegt. Boek direct vliegtickets met Tix.nl.

Vliegen naar Rhodos Diagoros Airport

  • Afstand van Amsterdam tot Rhodos Diagoros: 2538 kilometer
  • Vliegtijd: 3 uur en 39 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: zelfde tijd (GMT +1)
  • Rhodos Diagoros Airport ligt 15 kilometer buiten het centrum van de stad Rhodos

Van en naar Rhodos Airport met de taxi

Net buiten de aankomsthal treft u de taxistandplaats. Hier vertrekken de hele dag door taxi’s om toeristen naar hun bestemming te brengen. De taxi’s zijn donkerblauw met een wit dak, en kunnen worden herkend aan het woord TAXI bovenop het dak.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Rhodos Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi bij vliegveld Rhodos voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer op vliegveld Rhodos

Trein

Er rijden geen treinen op Rhodos.

Bus

Vanaf vliegveld Rhodos rijden er diverse bussen naar zowel Rhodos stad als diverse andere bestemmingen op het eiland. Met name doordeweeks rijden de bussen af en aan; in het weekend wordt dat iets minder. Wel rijden bussen de hele week door vanaf 04.45 uur tot 23.30 vanaf Rhodos stad naar het vliegveld, terwijl ze de omgekeerde weg tussen 06.45 en 23.10 afleggen.

Autoverhuur Rhodos Airport

Auto huren op Rhodos? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Bestemming Rhodos

Rhodos is het grootste eiland van Dodekanesos-archipel, en is het vierde eiland van Griekenland. Het ligt op slechts 21 kilometer van de Turkse kust, en is altijd al een belangrijke stop geweest op de route tussen steden als Athene en het toenmalige Klein Azië. Rhodos is behoorlijk groen relatief heuvelachtig, met een hoogste top die maar liefst 1225 boven de zee uittorent. Best veel voor een eiland met een oppervlakte van zo’n 1398 km2. In het rotsige westen vindt u vooral kiezelstranden, terwijl de oostkust prachtige zandstranden biedt. De stranden bij Faliraki zijn daar een voorbeeld van.

Rhodos is dus een vakantiebestemming waar men vooral voor de prachtige natuur, het heerlijke weer en de schitterende stranden heengaat. Als u ook wat gezelligheid wel leuk vindt is de Sunshine Vacation Club Rhodos een goede keuze. Dit vier sterren resort ligt vlak naast het bruisende centrum van Rhodos stad, en biedt goede faciliteiten. Als u op zoek bent naar een mooi resort met alles erop en eraan zou u kunnen kiezen voor Kipriotis Village. Dit is zowel een resort als een appartementencomplex, en biedt daarmee voor ieder wat wils. Vooral voor gezinnen is het een ideale locatie.

Adresgegevens

Rhodos Airport Diagoras
85106 Paradisi
Rhodos
Telefoon: +30  22410-88700, 88722, 22410-88822