Rome Ciampino Airport (IATA afkorting: CIA) is de kleinste van de twee luchthavens van Rome. Het is de thuisbasis van de prijsvechters Ryanair en Wizzair, de enige gebruikers van de luchthaven. Vanuit Nederland is Rome Ciampino Airport alleen bereikbaar vanuit Eindhoven Airport. Het vliegveld is met bijna 6 miljoen passagiers in 2019 een relatief kleine luchthaven. Het ligt zo’n 15 kilometer ten zuidoosten van de stad Rome.

Vliegtickets Rome Airport Ciampino

Voor vliegtickets naar Rome CIA raden wij Tix.nl aan. Hier vind je vaak de voordeligste vliegtickets.

Feiten:

  • Afstand van Eindhoven naar Rome: 1120 kilometer
  • Vliegtijd naar vliegveld Rome Ciampino: ongeveer 2,5 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Rome Ciampino Airport ligt 12 kilometer ten zuidoosten van het historische centrum van Rome.

Taxi vliegveld Ciampino

Taxi’s bevinden zich voor de terminal. Een taxirit naar het centrum kost ongeveer 35 Euro. Het is de gemakkelijkste manier om in Rome te komen. Een fooi is ter discretie van de passagier.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Rome Ciampino Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer

Trein en metro

Er rijdt geen trein naar de luchthaven van Rome Ciampino. Wel kunt u een lokale bus nemen naar het treinstation van Ciampino en van daaruit naar het Termini station in Rome. Deze bus kost 1 Euro, de trein 2 Euro.

Bussen van Cotral/Schiaffini rijden naar het metrostation Anagnina, aan het einde van de rode lijn. Zodoende kunt u gemakkelijk op vele locaties in het centrum van Rome komen, zoals bij de Spaanse Trappen, eventueel na over te stappen op de blauwe lijn bij het centraal station Termini. De bus kost 1 Euro, de metro ook. U kunt ook alvast een meerdaagse reispas gebruiken.

Bus

Tussen circa 8:35uur en 23:00uur kunt u ongeveer elk half uur een rechtstreekse bus nemen van vliegveld Rome Ciampino naar het centraal station ‘ Termini’, gelegen in het hart van de oude stad en bij het enige metrokruispunt van Rome. De reis duurt 1 uur en kost 6 Euro voor een enkele reis en 11 Euro voor een retour. Online kaartjes zijn vaak goedkoper.

Het meest gebruikte busbedrijf heet Terravision, en heeft een loket in de aankomsthal. Voor de reis terug naar de luchthaven neemt u de bus aan de oostzijde van het station Termini. Kijk voor actuele informatie, en om een kaartje te boeken op www.terravision.eu.

Autoverhuur Rome Ciampino

Auto huren in Rome? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

G B Pastine-Ciampino
Via Appia Nuova
I-00040 Rome Ciampino
Italië

Aeroporto di Roma-Ciampino, Rome, Lazio, Italië