Vliegveld Rome Fiumicino Airport (IATA afkorting: FCO) is de belangrijkste van de twee luchthavens van Rome, en heet officieel wel Leopnardo da Vinci Airport. Vliegveld Rome Fiumicino ligt zo’n 30 kilometer ten zuidwesten van Rome. Met ruim 43,5 miljoen passagiers in 2019 is het een van de drukkere Europese luchthavens.

Alitalia (partner binnen Skyteam) is de nationale vliegtuigmaatschappij van Italië. Ze gebruikt Rome Fiumicino Airport als hub en vliegt dagelijks naar Amsterdam en Brussel. Ook KLM en Easyjet vliegen tussen Amsterdam en Rome Airport. Transavia vliegt vanuit Rotterdam the Hague Airport naar Rome en Brussels Airlines vanuit Brussel. De kleinere luchthaven Rome Ciampino Airport wordt vooral Ryanair gebruikt. Ryanair heeft echter ook enkele routes vanaf Fiumicino Airport. Er is geen verbinding met Eindhoven Airport. Ten slotte heeft de Spaanse prijsvechter Vueling op vliegveld Rome Fiumicino een basis.

De luchthaven heeft 4 terminals, A, B en C + de satelliet terminal voor Amerikaanse maatschappijen. U kunt zich te voet of met de shuttlebus tussen de terminals begeven.

Vliegen naar vliegveld Rome

Voor een vliegticket naar Rome Fiumicino Airport (Leonardo da Vinci) raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan dat u bij een luchtvaartmaatschappij of reisbureau boekt.

Feiten over Rome Fiumicino Airport

  • Afstand van Amsterdam naar Rome: 1299 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 2 uur en 30 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Rome Fiumicino Airport ligt 35 kilometer ten zuidwesten van het historische centrum van Rome.

Taxi vanaf Rome Airport

Een taxirit kost zo’n 40 Euro voor 2 personen en 10 Euro meer voor een extra passagier. Het is de gemakkelijkste manier om in Rome te komen van Rome Airport. Reken ’s nachts op wachttijden bij de taxistandplaats. Een fooi is ter discretie van de passagier.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Rome Fiumicino Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer vliegveld Rome

Rome Fiumicino Airport heeft overdag goede verbindingen met het openbaar vervoer. ’s Nachts is het vliegveld van Rome met een bus te bereiken. Veel mensen kiezen mensen voor een taxi. De bus rijdt ’s nachts maar vier keer naar de stad.

Trein

Buiten de terminals bevindt zich het treinstation. Elk half uur vertrekt de Leonardo Express trein die non-stop naar het centraal station Termini rijdt. De reis duurt een half uur en is alleen overdag beschikbaar tussen 6:30 uur en 23:30 uur naar de stad, en 5:50 uur en 22:50 uur naar de luchthaven. Een enkele reis kost 14,- Euro. Zie voor actuele informatie www.trenitalia.com.

De lokale FR1 Metropolitana trein rijdt elke 15 minuten vanaf Rome Fiumicino, maar gaat niet naar de binnenstad. Op de haltes Ostiense, Tuscolana en Tiburtina kunt u overstappen op de metro naar het Termini station. De trein stopt eerst in de oude wijk Trastevere. U betaalt circa 8 Euro voor de trein en wat kleingeld voor de metro. Voor een plattegrond van de metro kijkt u op www.urbanrail.net.

Wees beducht op zakkenrollers in de metro van Rome. Soms zijn dit vrouwen met kinderen op de arm.

Bus

Tussen circa 5:35uur en 23:00uur kunt u ongeveer elk half uur een rechtstreekse bus nemen van het vliegveld van Rome naar het centraal station ‘ Termini’, gelegen in het hart van de oude stad en bij het enige metrokruispunt van Rome. De reis duurt 1 uur en kost 6 Euro voor een enkele reis en 11 Euro voor een retour.

Het busbedrijf heet Terravision, en heeft een loket in alle aankomsthallen. De bussen vertrekken bij Terminal 3.

Voor de reis terug naar de luchthaven neemt u de bus aan de oostzijde van het station Termini. De vertrektijden zijn van 4:40uur tot 21:50uur. Kijk voor actuele informatie, en om een kaartje te boeken op www.terravision.eu.

’s Nachts rijdt enkel de busdienst van Cotral. Er zijn 4 verbindingen per nacht naar Termini, tevens vice versa. De prijs is 5 Euro. Zie voor actuele informatie www.cotralspa.it.

Autoverhuur op Rome Airport

Auto huren in Rome? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Rome Leonardo da Vinci (Fiumicino) Airport
Via dell’Aeroporto di Fiumicino 320
P.O. Box 68
I-00050 Fiumicino
Italië