Samos Aristarchos Airport

vliegveld samosSamos Aristarchos Airport (IATA afkorting: SMI) is een relatief klein vliegveld en verbindt het pittoreske Samos met andere eilanden en Griekse steden, evenals grotere Europese vliegvelden. Olympic Air en Astra Airlines zijn de belangrijkste transporteurs, maar ook TUI, Air Berlin, Sky Express en Scandinavian Airlines vliegen op Samos. Het vliegveld is niet groot, maar daarmee des te overzichtelijker. Ter illustratie: er zijn twee bars, een tax-free winkeltje, 2 banken en 250 parkeerplaatsen. Dat betekent misschien dat het vliegveld niet de luxe biedt van een vliegveld als Schiphol, maar door de beperkte grootte hoeft u ook niet lang te zoeken waar u moet zijn en hoeft u minder lang te wachten.

Boek tickets met CheapTickets.nl!

Vliegen naar Samos Aristarchos Airport

  • Afstand van Amsterdam tot Samos Aristarchos: 2510 kilometer
  • Vliegtijd: 3 uur en 26 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: zelfde tijd (GMT +1)
  • Samos Aristarchos Airport ligt 15 kilometer buiten het centrum van de stad

Van en naar Samos Aristarchos Airport met de taxi

De kosten voor een ritje naar Samos stad bedragen ongeveer 25 euro. De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Samos Aristarchos Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi

Ander openbaar vervoer vanaf vliegveld Samos

Trein Er rijden geen treinen op Samos

Bus Vanaf het vliegveld rijden er diverse bussen naar zowel Samos stad, als ook Pythagorio en de Ireoonse dorpen. De bushalte is zo’n 300 meter bij de aankomsthal vandaan.

logosc-120x85Autoverhuur Samos Airport

Auto huren op Samos? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Bestemmingsinformatie

Samos is het derde van de Noord-Egeïsche, en het achtste van alle Griekse eilanden en ligt van al deze eilanden het dichtst bij Turkije: als u vanaf de oostkust begint met zwemmen volstaat een tochtje van 1200 meter om Turkije te bereiken. Samos zelf is fantastisch groen en biedt met hoge bergen, weidse bossen, groene dalen en vruchtbare akkers prachtige landschappelijke afwisseling. Het populairste geografische kenmerk van Samos is echter ongetwijfeld de schitterende kustlijn. Stranden zijn rond het hele eiland te vinden, van Megalo Seitani in het westen tot Chrisi Ammos in het zuiden. Als u liever in zoet water zwemt kan dat ook: over het hele eiland ontspringen bronnen, waardoor Samos een van de waterrijkste der Griekse eilanden is.

Een ander pluspunt van Samos is haar zeer vriendelijke bevolking. Inmiddels heeft het toerisme een behoorlijk vaste plek op het eiland, waarmee deze vriendelijkheid ook plaatsmaakt voor het zoeken naar financieel gewin, maar nog steeds verwelkomt de traditionele bevolking inkomende toeristen graag. Zelf ervaren? Boek dan nu een vakantie naar Samos, en maak gebruik van de typisch Griekse gastvrijheid!

Kaart centreren
De weg vragen