Stockholm Arlanda Airport (IATA afkorting: ARN) is de grootste van de drie hoofdstedelijke luchthavens en is met ruim 25 miljoen passagiers in 2019 een middelgrote Europese speler. Het is een van de thuisbasis van SAS en was een thuisbasis van Norwegian, en behalve  deze maatschappijen vliegt ook de KLM dagelijks naar vliegveld Stockholm Arlanda, dit maakt Amsterdam de 5e populairste bestemming van het vliegveld. De budgetmaatschappijen vliegen vaak op de luchthaven Skavsta Airport. Het vliegveld ligt zo’n 42 kilometer ten noorden van de stad Stockholm.

Vliegveld Stockholm Arlanda bestaat uit de naast elkaar gelegen terminals T2, T3, T4 en T5. Tussen de terminals rijden gratis gele schuttlebussen, maar je kunt ook binnendoor te voet de afstanden afleggen. Tussen T4 en T5 bevindt zich het grootste winkelgedeelte van de luchthaven, het zogenoemde Sky City. In terminal 5 is men in 2015 begonnen met de aanleg van een nieuwe pier, welke intussen is afgerond.

Vliegen naar Stockholm Airport

Voor vliegtickets naar vliegveld Stockholm Arlanda raden wij Tix.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets.

Feiten over Stockholm Arlanda Airport:

  • Afstand van Amsterdam naar Stockholm: 1131 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 2 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Stockholm Arlanda Airport ligt 42 kilometer ten noorden van het centrum van Stockholm.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Stockholm Arlanda Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via TaxiTender. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Stockholm

Trein

Onder de terminals ligt het treinstation. Elke 20 minuten vertrekt een snelle trein naar het centrum van Stockholm voor 299 SEK. Ook vertrekken er treinen naar andere steden in Zweden en Noorwegen, zoals Uppsala en Trondheim. Een langzamere trein (38 minuten) is beschikbaar en kost 157SEK, met een flinke korting voor personen onder 18 jaar. Deze trein rijdt ook naar Uppsala (zelfde prijs).

Bus

De Flygbussarna Airport Coach biedt 100 dagelijkse ritten aan tussen de luchthaven en de stad. Dat betekent om de tien minuten gedurende de drukkere uren van de dag. Een kaartje koop je het beste van een machine in de terminal, of bij een informatiebalie in terminal 2, 4 of 5. In de bus kun je alleen met creditcard nog een kaartje kopen. De reis duurt ongeveer 45 minuten. Een enkele reis kost 139SEK, jongeren betalen 119 SEK. Retourtickets zijn relatief iets goedkoper.

’s Nachts rijden de nachtbussen 592 en 593 van SL tussen vliegveld Stockholm Arlanda en het centrum van Stockholm. Overdag heet deze route 801.

Taxi

Een rit naar Stockholm duurt circa 60 minuten en kost circa 1400 SEK. Je kunt vragen om een ecotaxi. Taxi’s bevinden zich bij elke terminal. Maar er is wel een tekort aan taxi’s bij Stockholm Airport, dus als er veel vluchten tegelijk aankomen kan het voorkomen dat je in de rij staat. Bestel daarom vooraf een taxi bij TaxiTender.

Autoverhuur op Stockholm Airport

Auto huren in Stockholm? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Stockholm-Arlanda Airport
LFV
190 45 Stockholm-Arlanda
Zweden