Stuttgart Airport

stuttgart airportStuttgart Airport (airport code: STR) ligt in het zuidwesten van Duitsland. De luchthaven ligt ongeveer dertien kilometer ten zuiden van de grote Duitse stad. Het is het allergrootste vliegveld van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Jaarlijks gebruiken ruim 9.700.000 mensen het vliegveld (cijfers van 2014), waardoor het het zesde vliegveld van Duitsland is. Met de auto is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar, dat kan via de autoweg A8 of de B27. Met de auto kan je in ongeveer twintig minuten al in het centrum van de stad zijn. Het is ook goed mogelijk om te overnachten nabij het vliegveld!

Er vliegen verschillende maatschappijen van en naar de luchthaven van Stuttgart. Ze maken gebruik van vier terminals, die onderling met elkaar zijn verbonden. Bekende vliegtuigmaatschappijen die gebruik maken van vliegveld Stuttgart zijn KLM, Lufthansa, SunExpress, Air Berlin en Germanwings. Germanwings en KLM (Cityhopper) vliegen naar Amsterdam Schiphol Airport. Germanwings is de grootste gebruiker van de luchthaven van Stuttgart.

terminal vliegveld stuttgartVliegen naar Stuttgart Airport

De goedkoopste vliegtickets zijn gemakkelijk en snel te vinden op Cheaptickets.nl! Vliegticket-vergelijkingswebsites hebben vaak de beste aanbiedingen, je kunt daarom vaak maar beter je vliegtickets naar Stuttgart bestellen via Cheaptickets.

  • Afstand van Amsterdam naar Stuttgart: 502 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 1 uur en 20 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Stuttgart Airport ligt 13 kilometer ten zuiden van het centrum van Stuttgart.

Openbaar vervoer naar Stuttgart Centrum

Wil je de stad in of ben je net geland en moet je naar het hotel? Dan kan er prima gebruik worden gemaakt van het openbaar vervoer. Op Stuttgart Airport zit een treinstation (Stuttgart Flughafen/Messe Station), hier vertrekken meerdere treinen per uur. Ongeveer elke tien minuten vertrekt er een trein naar het centrum van Stuttgart. Ben je boven de 18 jaar oud? Dan betaal je net geen vier euro voor het ritje. Kinderen betalen nog geen twee euro.

Taxi of huurauto

Wil je liever niet met het openbaar vervoer reizen, dan is het mogelijk om een taxi te pakken. De taxirit kost rond de dertig euro en zal een half uur duren. Reserveer van te voren een taxi voor de goedkoopste prijs.

Je kan ook een auto huren, er zitten dan ook meerdere autoverhuur bedrijven op Stuttgart Airport. Reserveer van te voren een auto, zodat je de goedkoopste prijs krijgt. Het kan veel geld schelen, check daarom de prijzen online voor vertrek.

Mijn locatie
Bereken route