Stuttgart Airport (airport code: STR) ligt in het zuidwesten van Duitsland. De luchthaven ligt ongeveer 13 kilometer ten zuiden van de grote Duitse stad Stuttgart. Het is het allergrootste vliegveld van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Jaarlijks gebruiken ruim 12.700.000 passagiers het vliegveld (cijfers van 2019), waardoor het het zesde vliegveld van Duitsland is. Met de auto is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar, dat kan via de autoweg A8 of de B27. Met de auto kan je in ongeveer twintig minuten al in het centrum van de stad zijn. Het is ook goed mogelijk om te overnachten nabij het vliegveld! Het vliegveld heet ook wel Flughafen Stuttgart – Manfred Rommel, vernoemd naar de in 2013 overleden burgermeester van Stuttgart.

Er vliegen verschillende maatschappijen van en naar de luchthaven van Stuttgart. Ze maken gebruik van vier terminals, die onderling met elkaar zijn verbonden. Bekende vliegtuigmaatschappijen die gebruik maken van vliegveld Stuttgart zijn KLM, Lufthansa, SunExpress en Eurowings. Eurowings en KLM (Cityhopper) vliegen naar Amsterdam Schiphol Airport. Eurowings is de grootste gebruiker van de luchthaven van Stuttgart.

Vliegen naar Stuttgart Airport

De goedkoopste vliegtickets zijn gemakkelijk en snel te vinden op Tix.nl! Vliegticket-vergelijkingswebsites hebben vaak de beste aanbiedingen, je kunt daarom vaak maar beter je vliegtickets naar Stuttgart bestellen via Tix.

  • Afstand van Amsterdam naar Stuttgart: 502 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 1 uur en 20 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Stuttgart Airport ligt 13 kilometer ten zuiden van het centrum van Stuttgart.

Openbaar vervoer naar Stuttgart Centrum

Wil je de stad in of ben je net geland en moet je naar het hotel? Dan kan er prima gebruik worden gemaakt van het openbaar vervoer. Op Stuttgart Airport zit een treinstation (Stuttgart Flughafen/Messe Station), hier vertrekken meerdere treinen per uur. Ongeveer elke tien minuten vertrekt er een trein naar het centrum van Stuttgart. Ben je boven de 18 jaar oud? Dan betaal je net geen vier euro voor het ritje. Kinderen betalen nog geen twee euro.

Taxi of huurauto

Wil je liever niet met het openbaar vervoer reizen, dan is het mogelijk om een taxi te pakken. De taxirit kost rond de dertig euro en zal een half uur duren. Reserveer van te voren een taxi voor de goedkoopste prijs. Dat kun je het beste doen bij Taxi2Airport, onderdeel van het Nederlandse Transferz. Dan staat de chauffeur voor je klaar en zal het een nette chauffeur zijn; de prijs staat van tevoren vast en wordt vooraf betaald.

Je kan ook een auto huren, er zitten dan ook meerdere autoverhuur bedrijven op Stuttgart Airport. Reserveer van te voren een auto, zodat je de goedkoopste prijs krijgt. Het kan veel geld schelen, check daarom de prijzen online voor vertrek. Huurauto’s vergelijken kan het beste met EasyTerra, getest en de goedkoopste van Nederland. Huur met het worry-free label zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan, dan ben je altijd optimaal verzekerd.