In het zuiden van Frankrijk ligt de luchthaven van Toulouse: Aéroport Toulouse-Blagnac (IATA airport code: TLS). Ongeveer 10 miljoen passagiers maken jaarlijks gebruik van deze luchthaven. Toulouse Airport is daarmee één van de drukste vliegvelden in Frankrijk, in 2019 de nummer 6 in Frankrijk. Ook veel vracht wordt hier verwerkt.

Het vliegveld ligt 8 kilometer ten noordwesten van Toulouse. Je kunt het vliegveld bereiken door vanuit het centrum van de stad de Allée de Barcelona te volgen richting Bordeaux. Er bestaat geen treinverbinding met het vliegveld.

Vliegtickets van en naar Toulouse Airport

Vliegtickets naar Toulouse is voor veel mensen wel aanlokkelijk. In de zomer is het in Toulouse altijd heerlijk warm en de winters zijn mild. De groene uitstraling heeft Toulouse te danken aan de grote regenval in de lenteval in de streek. Boek nu vliegtickets naar vliegveld Toulouse met Tix.nl, zorg ervoor dat je niet in de lente gaat (regen!). Als je vliegtuigfanaat bent dan is Toulouse helemaal een bestemming voor jou want het is de thuishaven van vliegtuigen fabrikant Airbus. Veel fabrieken van Airbus staan dan ook in Toulouse.

Bus vanaf het vliegveld

Iedere 20 minuten vertrekt er een bus naar het busstation in Toulouse. Je vindt deze bussen bij uitgang C. Onderweg stopt deze bus nog bij Allées Jean Jaurès, Centre Compans Caffarelli en Place Jeanne d’Arc. Naar het stadje Andorra rijdt er twee keer per dag een bus, te weten om 10 uur en om 18 uur 30. Deze bus stopt onderweg in Pas-de-la-Case, Soldeu, Canillo en Encamp.

Taxi van en naar vliegveld Toulouse

Als je een taxi zoekt vanaf het vliegveld naar bijvoorbeeld de stad Toulouse, of misschien verder weg, dan kun je een taxi pakken die voor de terminal staan. Tenzij ze op het moment dat jij er een nodig hebt, niet beschikbaar staat. Bijvoorbeeld omdat je met veel mensen tegelijk aankomt. In dat geval kan het een uitkomst zijn om een taxi vooraf te boeken. Dan staat de chauffeur gewoon op jou te wachten in de terminal en is de betaling ook alvast geregeld. Boek van tevoren jouw taxi met het Nederlandse bedrijf Taxi2Airport.

Autoverhuur op Toulouse Airport

Auto huren in Toulouse? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Parkeren op Toulouse Airport

Toulouse Airport beschikt over vijf parkeerterreinen. P0 tot en met P5, waarbij op P0 en P1 kort geparkeerd kan worden. Je kunt hier maximaal 24 uur parkeren en het eerste half uur is gratis. De parkeerplaatsen voor lang parkeren zijn P2, P3 en P5. Vanaf de parkeerplaatsen P2 en P5 rijden shuttlebussen naar de terminal.

Eten en winkelen op Toulouse Airport

Als je wat langer moet verblijven op Toulouse Airport kun je er prima winkelen en eten. Er is een groot aanbod aan restaurants, bars en winkels. De meeste winkels zijn te vinden op de eerste verdieping van de vertrekhal, maar er zijn ook winkels in het gebied dat voor iedereen toegankelijk is. er zit zelfs een kunstgalerie.

Voor zakelijke doeleinden kun je ook terecht op Toulouse Airport. Er is een business center aanwezig waar je kunt kopiëren en faxen en gebruik kunt maken van computers. Je kunt hier ook vergaderen in één van de vergaderzalen, met een maximum van 35 man. Wanneer je gebruik wilt maken van computers met internet aansluiting kun je terecht in één van de VIP lounges.

Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Voor gehandicapten is Toulouse Airport uitstekend toegankelijk. De luchthaven beschikt over aangepaste liften, toiletten en er zijn rolstoelhellingen. Ook beschikt de parkeerplaats over 50 parkeerplaatsen voor gehandicapten. Het busje dat passagiers vervoerd van het parkeerterrein naar de terminal van de luchthaven is tevens toegankelijk voor rolstoelgebruikers.