Valencia Airport (IATA afkorting: VLC), ook bekend Manises Airport, is de 8e luchthaven van Spanje, en na die van Alicante de belangrijkste in de regio. Er wordt veel gebruik gemaakt van de luchthaven door reizigers naar zonbestemmingen, maar Valencia als derde stad van Spanje is ook voor veel mensen een stedentrip waard.

Meer dan 8,5 miljoen passagiers maakten gebruik van de vliegveld Valencia 2019. Het is een thuisbasis van Air Nostrum en een focus stad voor Ryanair. Transavia en Vueling vliegen van Amsterdam Airport naar Valencia Airport. Sinds de zomer van 2012 vliegt Transavia ook vanaf Eindhoven Airport en Rotterdam the Hague Airport naar deze Spaanse bestemming.

Vliegveld Valencia heeft maar één terminal.

Vliegen naar Valencia

Voor een vliegticket naar Valencia Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeftr vaak goede aanbiedingen, en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan dat je bij een luchtvaartmaatschappij of reisbureau boekt.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Valencia: 1486 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 2 uur en 30 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Valencia Airport ligt 8 kilometer ten westen van het centrum van Valencia.

Taxi vanaf vliegveld Valencia

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Valencia Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi. Er is overigens wel een luchthaven toeslag, die aan de klant zal worden doorberekend.

Openbaar vervoer

Metro

De metrolijnen 3 en 5 rijden elke 8 minuten van vliegveld Valencia naar het centrum van de stad. Halte Xàtiva ligt vlak naast het treinstation Estación del Norte. De rit duurt ongeveer 20 minuten.

Bus

De Aero-bus brengt u rechtstreeks naar 3 haltes in het centrum, waarvan de Calle Angel Guimera vlakbij het centrum ligt, en de halte Calle Bailen naast het Estación del Norte in de binnenstad. De rit kos 2,5 Euro en rijdt elke 20 minuten tussen 6:00uur en 22:00uur.

Bus 150 is een lokale bus, die rijdt via de plaatsen Manises en Mislata naar het Central Bus Station aan de Avenida Menendez Pidal 13, vlakbij de rivier Túria in het centrum van de stad. Deze bus doet er wat langer over, maar kost slechts iets meer dan een Euro. De bus rijdt van 5:25uur tot middernacht.

Autoverhuur Valencia Airport

Auto huren in Valencia? Vanuit Valencia kunt u de Spaanse Costa’s op een schitterende manier met de auto verkennen.

Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Valencia Airport
Carretera del Aeropuerto s/n
E-46940 Manises/Valencia
Spanje

Aeropuerto de Valencia, Manises, Comunitat Valenciana, Spanje