Venetië Marco Polo Airport (IATA afkorting: VCE) is een kleine luchthaven en bestaat uit één terminal. Er wordt dagelijks door Easyjet en KLM op gevlogen. Verder is het de thuisbasis van de vliegtuigmaatschappij Volotea. Op 40 kilometer van Venetië ligt het tweede vliegveld van de stad, Venetië Treviso (IATA afkorting: TSF), welke vooral door budgetmaatschappijen wordt gebruikt. Zowel Venetië Marco Polo als Venetië Treviso worden als Venetië Airport of ‘vliegveld Venetië’ aangeduid.

De borden op vliegveld Venetië geven goed aan waar alles te vinden is. Dat maakt het overzichtelijk, de goed ingerichte terminal van Venetië Airport helpt daarbij.

Vliegen naar Venetië Airport

Voor vliegtickets naar Venetië Marco Polo Airport Airport raden wij Tix.nl aan. Hier vind je vaak de voordeligste vliegtickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Venetië: 943 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 1,5 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Venetië Marco Polo Airport ligt 10 kilometer ten noorden van het centrum van Venetië.

Taxi

Bij de aankomsthal bevinden zich de taxi’s. Ze staan erom bekend om een (te) hoge prijs te vragen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Autoverhuur

Auto huren in Venetië? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Venetië

Trein

Er rijdt geen trein tussen de luchthaven en het autovrije centrum van Venetië. Je kunt met de bus wel naar Venezia Mestre railway station, een treinstation in Mestre, tegenover de stad Venetië. Dit is buslijn 15 en 45 van ACTO. Een kaartje kost €8.

Bus

Bussen van ACTV en ATVO rijden frequent tussen de luchthaven en twee treinstations van Venetië (op het vasteland in Mestre). Maar ze rijden ook naar het station Piazzale Roma in het centrum van de stad. Bus 5 van Aerobus 4x per uur, Venice Airport Bus Express van ATVO, of lijn 35A, 2 tot 3x per uur. Reistijd is 20 tot 30 minuten. Een ticket kost €8,00 voor een enkele reis en €15,00 voor een retour ticket. Je kunt de tickets hier kopen.

Boot

Wil je liever in stijl worden afgezet? Ga dan met de boot. Voor €32 kun je hier tickets kopen om met een gedeelde watertaxi te worden afgezet bij je hotel. Een onvergetelijke ervaring!

Adresgegevens

Aeroporto di Venezia Marco Polo
Viale G. Galilei, 30/1
30030 Tessera-Venezia
Italië

Aeroporto Marco Polo di Venezia, Venetië, Veneto, Italië