Venetië Marco Polo Airport

venetieVenetië Marco Polo Airport (IATA afkorting: VCE) is een kleine luchthaven en bestaat uit één terminal. Er wordt dagelijks door KLM, Transavia en soms door TUI op gevlogen. Op 40 kilometer van Venetië ligt het tweede vliegveld van de stad, Venetië Treviso (IATA afkorting: TSF), welke vooral door budgetmaatschappijen wordt gebruikt. Beide vliegvelden worden als Venetië Airport of ‘vliegveld Venetië’ aangeduid.

Vliegen naar Venetië

Voor vliegtickets naar Venetië Marco Polo Airport Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Hier vindt u vaak de voordeligste vliegtickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Venetië: 943 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 1,5 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Venetië Marco Polo Airport ligt 10 kilometer ten noorden van het centrum van Venetië.

Van en naar Venetië Marco Polo Airport met de taxi

Bij de aankomsthal bevinden zich de taxi’s. Ze staan erom bekend om een (te) hoge prijs te vragen.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Venetië Marco Polo Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via TaxiTender. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Andere vormen van openbaar vervoer bij vliegveld Venetië

Trein

Er rijdt geen trein tussen de luchthaven en het centrum van Venetië.

Bus

Bussen van ACTV en ATVO rijden frequent tussen de luchthaven en twee treinstations van Venetië. Naar het station Santa Lucia in het centrum van de stad, of het station Mestre op het vaste land. Vanuit het Meste station reist u het gemakkelijkst naar andere steden in Italië. Het kost 10 Euro om deze bus te gebruiken. U kunt ook gebruik maken van een meerdaagse vervoerskaart land + water in Venetië met deze maatschappijen.

Boot

In Venetië is het natuurlijk mogelijk om per boot te reizen. Er zijn vier lijnen van de luchthaven met vervolgens verschillende routes door het centrum van de stad. De vier routes hebben elk half uur een vertrekkende boot. ’s Avonds gaat de frequentie iets omlaag. Een enkele reis kost 13 Euro, en kinderen onder de 5 jaar reizen gratis mee. Kijk op www.alilaguna.it voor meer informatie.

logosc-120x85Autoverhuur Venetië Marco Polo Airport

Auto huren in Venetië? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Aeroporto di Venezia Marco Polo
Viale G. Galilei, 30/1
30030 Tessera-Venezia
Italië

Mijn locatie
Bereken route