Het vliegveld Heraklion (IATA afkorting: HER), ook wel “Nikos Kazantzakis” genoemd, is het tweede vliegveld van Griekenland. De naam is afkomstig van de beroemde schrijver Nikos Kazantzakis, en zijn ligging is op 4 kilometer van het centrum van Iraklion. Inmiddels is begonnen met de aanleg van een nieuw vliegveld in Kastelli, dat in 2025 klaar moet zijn. Met dit project werd al in 1980 begonnen, en in totaal heeft het ruimte een miljard euro gekost. Dit nieuwe vliegveld zou per jaar zo’n 10 miljoen passagiers moeten vervoeren. Het huidige vliegveld zal vanaf dat moment niet meer worden gebruikt.

In 2018 is de terminal nog deels gerenoveerd en uitgebreid. Heraklion Airport vervoerde bijna 8 miljoen passagiers in 2019.

Vliegtickets en bestemmingen

Boek je tickets op Tix.nl. Ze vergelijken prijzen van alle airlines en geven jou zo de goedkoopste manier om naar Heraklion Airport te vliegen! Corendon, Transavia en TUIfly Netherlands vliegen van zowel Amsterdam als Rotterdam naar Heraklion. Transavia en TUI vliegen ook nog eens vanaf Eindhoven, terwijl Corendon juist vanaf Groningen en Maastricht vliegt.

Vliegen naar vliegveld Heraklion

  • Afstand van Amsterdam tot Heraklion: 2480 kilometer
  • Vliegtijd: 3 uur en 35 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 1 uur later (GMT +2)
  • Heraklion Airport ligt 4 kilometer buiten het centrum van de stad Iraklion

Taxi

Gedurende de openingstijden van vliegveld Heraklion rijden er ook taxi’s. De taxistandplaats bevindt zich net buiten de passagiersterminal. De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Heraklion Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Trein en bus

Trein

Er rijdt geen trein op Kreta.

Bus

De hele dag door rijden er bussen van en naar het vliegveld. Dit geldt zowel voor doordeweekse dagen als het weekend, hoewel er op zondag iets minder bussen rijden.

Autoverhuur op Heraklion Airport

Auto huren in Heraklion? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Bestemmingsinformatie

Iraklion is de hoofdstad van Kreta. Je landt dan ook op vliegveld Heraklion. Kreta is een populaire bestemming voor diverse soorten toeristen. Sommigen komen voor de prachtige stranden, anderen voor het bruisende nachtleven en weer anderen voor de unieke natuur op het eiland en de heerlijke rust die het biedt. Wat voor type toerist je ook bent, zolang je van een stevig zonnetje houdt ben je in Kreta aan het goede adres.

Wanneer je op het eiland verblijft heb je de keuze uit talloze hotels. De meeste beschikken over zwembaden, en als je een beetje geluk hebt liggen ze ook aan zee. Een voorbeeld van zo’n hotel is Chrissia Moudia. Heb je het liever nog iets luxueuzer? Dan is het 5 sterren hotel Creta Maris een goede optie.

Adresgegevens

Heraklion International Airport N. Kazantzakis
71601 Heraklion, Crete
Greece

Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου, Ηράκλειο, Περιφέρεια Κρήτης, Griekenland