Keulen Airport  (airport code: CGN) is een vliegveld in de buurt van de Duitse stad Keulen. Het is ook het hoofdvliegveld voor de voormalig Duitse hoofdstad Bonn. Daarom is de officiële naam van het vliegveld Köln Bonn Airport, of Cologne Bonn Airport. De luchthaven (gesticht in 1913) is het 7e drukste vliegveld van Duitsland, en ligt zo’n 15 kilometer ten zuidoosten van de stad Keulen. In 2019 reisden ruim 12,4 miljoen mensen via of vanaf vliegveld Keulen naar hun eindbestemming. De luchthaven van Keulen is vanaf Amsterdam Schiphol Airport bereikbaar met KLM.

Vliegveld Keulen is sinds een jaar of tien een thuisbasis voor de Duitse vliegmaatschappij Eurowings (onderdeel van Lufthansa). Ook is het een focus vliegveld voor TUI Airlines Germany en Sunexpress Deutschland. Andere grote vliegtuigmaatschappijen op Keulen Airport zijn Ryanair en Air Berlin. Het vliegveld heeft twee terminals waarvan terminal 2 de nieuwste is.

Vliegen naar Keulen

Voor vliegtickets naar Keulen raden wij Tix.nl aan. Hier vind je vaak de voordeligste vliegtickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Keulen: 214 kilometer.
  • Vliegtijd: 55 minuten (met KLM Cityhopper)
  • Tijdsverschil met Nederland: zelfde tijd.
  • Keulen Airport ligt 15 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Keulen.

Openbaar vervoer

Trein
Veel mensen reizen met de trein naar vliegveld Keulen. In 2004 is er een apart ondergronds treinstation geopend bij de luchthaven. Het treinstation is aangesloten op de hogesnelheidslijn Keulen – Frankfurt (ICE). Reis met de S-bahn lijn S13 of met de regionale lijn RE8 naar zowel de stad Keulen als de stad Bonn. Het treinstation ligt tegenover beide terminals en is dus makkelijk bereikbaar vanaf het vliegveld.

Bus
Er lopen ook lokale buslijnen naar het vliegveld toe. Vanaf de stad Keulen is dat lijn 161, vanaf de stad Bonn is dit lijn SB60.

Auto
Vanaf de auto is vliegveld Keulen bereikbaar via autosnelweg A59.

Parkeren

Het is mogelijk om met de auto naar Keulen Airport af te reizen (A59). Vanaf Utrecht duurt het ongeveer twee uur om bij het vliegveld van Keulen te komen. Reserveer van te voren een parkeerplaats voor een bepaalde tijd of regel dat ter plekke. Wij raden het iedereen aan om vooraf te reserveren. Dan krijg je vaak de beste prijs en is er een garantie op een parkeerplaats.

Short term parking: voor een korte tijd de auto kwijt? Misschien haal je iemand op of zet je iemand af, dan is dit de ideale parkeerduurmogelijkheid. Hier kan je voor twee uur staan en de kosten bedragen zes euro voor elk uur.
Car Park 1: Hier kan langer geparkeerd worden, deze parkeerplaats is te vinden bij de ingang van terminal één. Voor rond de twintig euro per dag kan hier geparkeerd worden.
Car Park 2: Deze parkeergarage is te vinden bij de ingang van terminal twee, hier kunnen ook invaliden hun auto neerzetten. Het is ook mogelijk om de auto in een speciale beveiligde zone neer te zetten. Parkeer je voor maximaal vijf dagen, dan zal er twintig euro per dag worden gevraagd. Parkeer je voor een week, dan zal er rond de honderd euro betaald moeten worden. Wanneer je online reserveert, dan krijg je een mooie korting!
Car Park 3: Ga je echt lang op vakantie, dan kan de auto het beste in deze garage worden gezet. De eerste week zal veertig euro kosten, de tweede bedraagt dertig euro en elke week die daarop volgt kost twintig euro. Het kan nog goedkoper door online te reserveren en te betalen!

Autoverhuur Keulen Airport

Auto huren in Keulen? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adres van vliegveld Keulen

Kennedystraße
51147 Köln
Deutschland