La Gomera Airport

Het vliegveld La Gomera Airport (IATA afkorting: GMZ) ligt in het zuiden van het prachtige La Gomera. Het is gehuisvest in de gemeente Alajero, 34 kilometer van hoofdstad San Sebastian. Het is in gebruik sinds 1999, waarmee het het modernste vliegveld van de Canarische Eilanden is.

Inmiddels is het een vitaal onderdeel van het eiland: het heeft sterk bijgedragen aan de toeristische ontwikkeling van het eiland en heeft de bewoners meer mogelijkheden gegeven te communiceren met de buitenwereld. In 2014 vervoerde luchthaven 28.897 passagiers in meer dan 2000 vluchten.

Boek nu vliegtickets via Tix.nl!

Vliegen naar La Gomera Airport

  • Afstand van Amsterdam tot La Gomera: 3270 kilometer
  • Vliegtijd: 4 uur en 55 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: Zelfde als in Nederland (GMT +1)
  • La Gomera Airport ligt op zo’n kilometer rijden van hoofdstad San Sebastian

Van en naar La Gomera Airport met de taxi

Het is uiteraard mogelijk om door een taxi van en naar het vliegveld gebracht te worden. Taxi’s zijn redelijk geprijsd, en u betaalt een toeslag van €1,65 voor een taxirit die eindigt of begint op het vliegveld.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar La Gomera Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Andere manieren van openbaar vervoer bij vliegveld La Gomera

Trein Er is geen treinverbinding

Bus Bus 7 en 6 verbinden het vliegveld met respectievelijk hoofdstad San Sebastian La Gomeria en de centraal gelegen gemeente Valle Rey. Deze bussen rijden de hele dag door en kosten respectievelijk €4 en €6

logosc-120x85Autoverhuur op La Gomera Airport

Auto huren op luchthaven La Gomera? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

la gomeraBestemmingsinformatie

La Gomera is het kleinste van de zeven Canarische Eilanden. Het eiland kan omschreven worden als een ruig bergeiland met een fantastische kustlijn. La Gomera telt maar weinig stranden, maar de kliffen die uitlopen in de zee bieden een ongekende aanblik. Dit gebrek aan stranden heeft ervoor gezorgd dat het eiland nog niet helemaal overlopen wordt door toeristen, waardoor u hier echt ongestoord kunt genieten van de meest prachtige natuur.

En prachtige natuur, die is er. Niet voor niks ligt midden op het eiland (en rondom de berg El Alto Garajonay, met 1487 meter de hoogste van het eiland) het Parque Nacional de Garajonay, dat ongeveer 10 procent van het eiland beslaat. Het park is door de Unesco in 1986 op de Werelderfgoedlijst gezet en is een van de vier nationale parken van de Canarische Eilanden. Ook het overige binnenland is mooi: bedekt met diepe en vaak groene valleien en ravijnen kunt u hier fantastisch wandelen. Het authentieke landschap wordt met name in het noorden en westen van het eiland gedomineerd door een terrassenlandschap, waar onder andere aardappelen, maïs, bananen, tomaten, druiven en dadels wordt verbouwd.

Mijn locatie
Bereken route