vliegveld rotterdamRotterdam/The Hague Airport (IATA airport code: RTM) is het tweede regionale vliegveld van Nederland (na Vliegveld Eindhoven). Het vliegveld ligt iets noordelijk van Rotterdam op circa 7 kilometer. Den Haag bevindt zich circa 20 kilometer van het airport. In de zomer vliegen met name maatschappijen als Transavia en Corendon op en af van de luchthaven naar de vele zonbestemmingen in Zuid-Europa.

Rotterdam Airport is een passagiersvliegveld voor lijnvluchten, chartervluchten, en zakenvluchten. Er is ook veel kleine luchtvaart op het vliegveld, denk aan lesvluchten, sportvluchten en rondvluchten. Ook regeringsvluchten van de PH-KBX (regeringstoestel) vliegen geregeld via Rotterdam/The Hague.  Het aantal passagiers groeit gestaag met enkele procenten per jaar. In 2014 vlogen 1,7 miljoen personen via de luchthaven naar hun bestemming.

Op dit moment doet Rotterdam Airport meer dan 40 bestemmingen aan. Bekijk hier welke bestemmingen.

Van en naar Rotterdam/The Hague Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Rotterdam/The Hague Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Vliegen vanaf Rotterdam/Den Haag Airport

Ben je van plan om te vliegen vanaf Rotterdam? Dat kan voordelig, vergelijk vliegtickets eenvoudig via Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl Het is aan te raden ruim van te voren je vliegtickets te reserveren. Zo voorkom je een teleurstelling.

Parkeren Rotterdam Airport

Rotterdam The Hague Airport biedt vier mogelijkheden die allen op loopafstand van de terminal te vinden zijn, P2 voor kort parkeren en P1, P3 en P7 voor lang parkeren. De parkeerterreinen van het vliegveld zijn beveiligd met bewakingscamera’s.

De parkeerplaatsen van Rotterdam Airport bevinden zich allen op loopafstand van de terminal. Parkeerplaats P2 is voor kort parkeren, en P1, P3 en P7 voor lang parkeren. De parkeerterreinen van het vliegveld worden 24/7 bewaakt, zodat je met een gerust hart naar je bestemming kunt vertrekken. De actuele parkeertarieven van de luchthaven zijn:

Parkeerkosten P2 P1, P3 en P7
60 minuten € 4 € 3
1 dag € 35 € 25
2 dagen € 70 € 30
3 dagen € 105 € 35
1 week € 245 € 55
2 weken € 490 € 90
3 weken € 735 € 125

logosc-120x85Autoverhuur Rotterdam Airport

Auto huren in Rotterdam? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Rotterdam Airport BV
Rotterdam Airportplein 60
3045 AP Rotterdam

Postadres:

Postbus 12025
3004 GA Rotterdam