Warschau Chopin Airport

vliegveld warschauWarschau Chopin Airport (IATA afkorting: WAW), vroeger bekend als Warschau Okecie Airport is de thuisbasis van LOT Polish Airlines. Deze Poolse maatschappij en de KLM voeren dagelijkse vluchten uit tussen Amsterdam en Warschau. Wizz Air vliegt van Eindhoven naar de Poolse hoofdstad.

Met ruim 10,5 miljoen gebruikers in 2014 is Warschau Chopin Airport nog een kleine luchthaven. De meeste vluchten vertrekken van de Northern Terminal (voorheen Terminal 2), gelegen naast de kleine Southern Terminal (voorheen Terminal 1).

Vliegen naar Warschau

Voor vliegtickets naar Warschau Chopin Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Warschau: 1098 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 2 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Warschau Chopin Airport ligt 10 kilometer ten zuiden van het centrum van Warschau.

Van en naar Warschau Chopin Airport met de taxi

Vermijd taxichauffeurs die in de terminal hun klanten zoeken, ze rekenen veel te hoge prijzen. De taxibedrijven Merc Taxi, MPT Radio Taxi, Ele, en Sawa Taxi worden aanbevolen door de luchthavenautoriteiten. Deze taxi’s staan bij de uitgangen van de terminal. De typische prijs voor een rit naar het centrum is circa 40 PLN in de nacht, en overdag iets minder, doch niet mer dan 3 PLN per kilometer (op zondag meer) en een starttarief van 6 PLN.

U hebt recht op een bon. Het Poolse woord hiervoor is ‘rachunek’. Een fooi is niet nodig, maar wordt gewaardeerd.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Warschau Chopin Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer vanaf vliegveld Warschau

Trein

Er rijdt geen trein tussen de luchthaven en het centrum van Warschau.

Bus

Het busstation bevind zich tussen de aankomsthal en de parkeergarage. Tussen 4:40uur en 23:00uur rijden de bussen 175 en 188 tussen de luchthaven Warschau Frederic Chopin Airport en het centrum van de stad (onder andere het hoofdstation). Daarna is er de nachtbus N32. Een enkele reis kost 3,60 PLN, en is te koop bij kiosken. In de bus zelf kan ook een kaartje worden gekocht met gepast geld, maar loopt u het risico op een kapot automaat of een weigerachtige chauffeur indien deze laat is. Let op of het kaartje nog gevalideerd moet worden bij het instappen. Indien u reist met een ongeldig kaartje kunt u in Polen een zeer hoge bekeuring krijgen.

Ook de Polski Express Coaches kunnen gebruikt worden om in Warschau te komen, maar zijn een gangbaardere optie als u naar een andere stad in Polen moet. Ze bieden meer dan 30 bestemmingen.

logosc-120x85Autoverhuur op Warschau Airport

Auto huren in Warschau? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.


Mijn locatie
Bereken route