weeze airportWeeze Airport (IATA airport code: NRN, ICAO: EDLV) is een vliegveld dat in Duitsland ligt. Toch vliegen er veel Nederlanders vanaf vliegveld Weeze aangezien het zo dichtbij de Nederlandse grens ligt. In totaal maakten in 2015 meer dan 1,9 miljoen passagiers gebruik van Weeze Airport. Vanaf de luchthaven is het 2 kilometer naar het westen en dan ben je in Nederland. Naast de gunstige ligging is Weeze Airport een van de grootste bases van de Ierse prijsvechter Ryanair. Hierdoor kun je vanaf Weeze heel goedkoop tickets boeken naar bijvoorbeeld bestemmingen rond de Middellandse zee.

Wanneer je vertraging hebt, of bijvoorbeeld ruim op tijd bent aangekomen op het vliegveld dan is het natuurlijk een fijn idee dat er ook iets te doen is op het vliegveld. Weeze Airport heeft 2 bars, 1 loungeruimte en 1 luxe restaurant. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om tax-free te winkelen op het vliegveld. Hier kun je natuurlijk gebruik van maken wanneer je vertrekt vanaf Weeze Airport.

Van en naar Weeze Airport

Tix.nl en World Ticket Center zijn twee vliegticket vegelijkingswebsite’s die goed zijn als je op zoek bent naar goedkope vliegtickets. Deze websites zoeken namelijk voor jou de gunstigste tickets. Een rechtstreekse verbinding voor een zo laag mogelijke prijs, wat wil je nog meer?

Verder biedt Weeze Airport door middel van een samenwerkingsverband met Byebye.de de mogelijkheid van online boeken. Wanneer je op deze manier een reis boekt, dan zul je genieten van een extra korting die kan oplopen tot wel 45%. Online boeken gaat eenvoudig en snel, en is natuurlijk ook mogelijk voor Nederlanders die van dezelfde kortingen zullen profiteren als Duitsers. Wil je dus graag op vakantie gaan, of online een ticket bestellen? Dan is het een goed idee om even de mogelijkheden te bekijken die Weeze Airport te bieden heeft.

Bestemmingen
Dagelijks vertrekken er een flink aantal vliegtuigen van Ryanair vanaf Weeze Airport. Vanaf vliegveld Weeze wordt er voornamelijk gevlogen op landen binnen Europa en dan wel richting de Middellandse Zee, maar er vertrekken soms ook enkele vluchten naar bijvoorbeeld Marokko. De meeste vluchten gaan echter naar Spanje, Italië en Griekenland. Vluchten naar Spanje, Italië en Griekenland zijn dan ook vanaf Weeze Airport een stukje goedkoper, en het verschil is vooral merkbaar wanneer je ook met kinderen reist. Voor kinderen geldt er vaak een korting op de vliegtickets, en dit is dan ook een bekende reden waarom veel Nederlanders boeken in Duitsland, en vliegen vanaf Weeze Airport. 

Van en naar Weeze Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Weeze Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Overige bereikbaarheid (openbaar vervoer) vliegveld Weeze

Vliegveld Weeze is vooral in trek bij Nederlanders uit Noord-Brabant, Gelderland en Limburg doordat Weeze net over de grens ligt en hierdoor goed bereikbaar is. De luchthaven is met de auto goed bereikbaar vanaf Noord-Brabant via de A67 (Venlo) en dan de A73 (Nijmegen). Neem de afslag naar Keulen A77 om vervolgens de afrit Goch/Weeze A57 te nemen. Daarna is het nog maar slechts borden volgen.

Station Weeze, nog 3 kilometer verwijderd van Weeze Airport

Station Weeze, nog 3 kilometer verwijderd van Weeze Airport

Trein
Mocht je met de trein willen komen, hou er dan wel rekening mee dat de luchthaven nog op afstand ligt van het treinstation Weeze. Dit station ligt namelijk nog op 5 minuten rijden met de auto van de luchthaven. Er rijdt een stadsbus vanaf station Weeze naar vliegveld Weeze.

Bus
Het vliegveld is goed bereikbaar via de bus. Zo zijn er bijvoorbeeld busverbindingen te vinden vanuit Eindhoven, Den Bosch, Goch, Düsseldorf enzovoorts. Bij de meeste is het wel noodzakelijk om van tevoren te reserveren.

Taxi
Mocht je gebruik willen maken van een taxi, dan kun je kiezen uit drie aanbieders. Deze aanbieders zijn Taxi Cox, Niers Taxi en Taxi Wolff.

Parkeren op Weeze Airport
Als je ervoor kiest om met de auto naar het Weeze Airport te gaan is het belangrijk dat je je auto kwijt kunt. En als het even kan ook nog eens tegen een gunstig tarief. Bij Weeze Airport zijn er in totaal 7000 parkeerplaatsen die allemaal in de buurt van de terminal liggen. De prijzen van parkeren bij vliegveld Weeze vallen ook mee wanneer we ze vergelijken met de prijzen van andere vliegvelden. Hoe langer je parkeert, hoe goedkoper het zal zijn, maar wanneer je 10 dagen zal parkeren bij Weeze Airport, dan zul je bij de P1 parkeerplaatsen ( dichtbij de terminal ) €124 kwijt zijn, en bij de P2 parkeerplaats €60.

Vergelijk parkeerplekken bij Weeze

logosc-120x85Autoverhuur op Weeze Airport

Auto huren op Weeze luchthaven? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Hotel
Weeze Airport adviseert aan hun reizigers om bij de informatiebalie te informeren voor eventuele hotels in de buurt van het vliegveld. Als je het liever vanuit huis wilt regelen is het zeker aan te raden om www.booking.com te raadplegen.

Adres Weeze Airport
Voordat je naar vliegveld Weeze gaat is het handig om een adres te hebben. Hieronder kun je het adres van Weeze Airport vinden.

Airport Weeze
Flughafen Niederrhein GmbH
Flughafen-Ring 60
D – 47652 Weeze