Wenen International Airport (IATA afkorting: VIE) wordt vaak Schwechat Airport genoemd naar de naam van het district waar de luchthaven gelegen ligt. Het is een moderne, middelgrote luchthaven in Oostenrijk waar jaarlijks ruim 31 miljoen mensen gebruik van maken (2019). Er wordt momenteel druk gebouwd aan een flinke uitbreiding van de terminals. Eind 2020 zou dit voltooid moeten zijn. Op dit moment bestaat de luchthaven uit 1 terminalgebouw, opgedeeld in 4 hallen, genaamd Terminal 1, 1A, 2 en Terminal 3. Elke terminal heeft een pier, de West Pier en de Oost Pier.

Austrian Airlines, EasyJet en KLM vliegen dagelijks vanaf Schiphol naar Wenen International Airport, en Transavia vliegt vanaf Rotterdam naar de Oostenrijkse hoofdstad. Ook groot zijn Eurowings, Ryanair en Wizz Air. De Weense luchthaven ligt een uur van de Slowaakse hoofdstad Bratislava.

Vliegen naar Wenen

Voor vliegtickets naar Wenen Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Wenen: 956 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 1 uur en 50 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Wenen International Airport ligt 18 kilometer ten zuidoosten van het historische centrum van Wenen.

Taxi

De taxiprijs voor een rit tussen het centrum en de luchthaven staat in Wenen niet vast. Onderhandel een goede prijs voordat je instapt. Het zou circa 40 Euro kosten, afhankelijk van de precieze bestemming.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Wenen International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Wenen

Het vliegveld Wenen Airport heeft overdag goede verbindingen met het openbaar vervoer. ’s Nachts kun je met de nachtbus of de taxi in Wenen komen.

Trein en metro

De regionale treinen van de S-Bahn doen ook de luchthaven aan. Lijn S7 brengt je in 24 minuten naar het centraal station van Wenen, Wien-Mitte genaamd. Een enkele reis kost 3,60 Euro. De trein rijdt tussen 5:00uur en 22:00uur naar de luchthaven en tussen 5:30 en 22:30 naar de stad. Wien-Mitte is een kruispunt in het zeer efficiënte metronet (U-bahn) van Wenen waarmee je ook in het centrum overal kunt komen.

De City Airport Train (CAT) doet 16 minuten over het traject Wenen-stad <–> vliegveld Wenen, maar kost beduidend meer: 9 Euro voor een enkele reis en 16 Euro voor een retour. Deze trein rijdt tussen 5:38uur en 23:00uur richting de luchthaven en tussen 6:05 en 23:35 naar de stad.

Beide treinen rijden 2 keer per uur.

Bus

Vienna AirportLines bussen rijden drie routes. Een bus gaat naar het Schwedenplatz, op 5 minuten lopen van de Stephansdom in het hart van de oude stad. Een tweede lijn rijdt naar het Westbahnhof (tot 23:00uur) en de derde lijn naar het Vienna International Center (tot 20:00uur) waar de Verenigde Naties zijn gevestigd. Deze lijn komt via het oosten van de stad.

De lijn naar Schwedenplatz rijdt gedurende de hele dag en nacht. Op alle eindbestemmingen vind je een aansluiting op de metro. Een enkele rit kost 7 Euro en een retour 12 Euro.

Autoverhuur op Wenen Airport

Auto huren in Wenen? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Naar Bratislava

Er zijn dagelijks 10 rechtstreekse bussen van Blaguss naar Bratislava, deze kosten 6,60 Euro.

Postbus/Slovaklines rijdt ook meerdere keren per dag via de Sudtirolerplatz naar Bratislava voor 7,70 Euro.

Je kunt ook met de regiotrein van de S-Bahn naar Wolfsthal bij de grens reizen en daar overstappen op de regiobus 901 naar het centrum van Bratislava. Het is 45 minuten met de trein en 15 minuten met de bus. Bij elkaar kost dat ongeveer 7,50 Euro.

Er is geen vaste prijs of richtprijs voor een taxireis naar Bratislava.

Adresgegevens

Vienna International Airport
P.O. Box 1
A-1300 Wien Flughafen
Oostenrijk