Het vliegveld Zakynthos (IATA afkorting: ZTH) is een klein vliegveld op een korte afstand van diverse toeristische bestemmingen. Kalamaka ligt zeer dichtbij, en Zante ligt op slechts 4,3 kilometer. Opvallend is dat er bij de vliegtijden rekening wordt gehouden met de beschermde schildpadden (de Caretta Caretta) die ’s nachts hun eieren leggen op het strand. Dit heeft ertoe geleid dat er tussen 00.00 en 04.00 niet gevlogen mag worden. In 2019 maakten iets meer dan 1,8 miljoen mensen gebruik van Zakynthos Airport.

Het vliegvelden is verbonden met diverse binnenlandse en internationale vliegvelden. Maatschappijen die op Zakynthos Airport opereren zijn onder andere Jet2, TUI, EasyJet, LOT, Finnair, Corendon Airlines en Transavia. Deze maatschappijen zorgen voor verbindingen met onder anderen Amsterdam, Londen, Milaan, Brussel, Wenen en St. Petersburg. Het vliegveld is onderdeel van Fraport.

Vliegen naar vliegveld Zakynthos

  • Boek nu vliegtickets met Tix.nl!
  • Afstand van Amsterdam tot Zakynthos: 2043 kilometer
  • Vliegtijd: 3 uur en 1 minuut
  • Tijdsverschil met Nederland: zelfde tijd (GMT +1)
  • Zakynthos Airport ligt 4,1 kilometer van Zante

Van en naar Zakynthos Airport met de taxi

Het taxivervoer is goed geregeld op vliegveld Zakynthos: taxi’s rijden 24 uur per dag en meestal word je vervoerd in keurige nieuwe Mercedessen. Om je een idee te geven van de prijzen: een ritje van Kalamaki naar Bochali kost zo’n 13 euro, terwijl een ritje naar Tsilivi zo’n 20 euro zal kosten.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via TaxiTender. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer van vliegveld Zakynthos

Trein

Er rijden geen treinen op Zakynthos.

Bus

Het busnetwerk is keurig georganiseerd. De busdiensten beslaan het hele eiland en rijden regelmatig.

Autoverhuur Zakynthos Airport

Auto huren op Zakynthos Airport? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Bestemming Zakynthos

Zakynthos is een van de 15 Ionische eilanden die worden bewoond. Het eiland, waar vliegveld Zakynthos ook op ligt, staat ook wel bekend onder haar Italiaanse naam ‘Zante’. Het eiland ligt vlakbij het Griekse vasteland: de Peleponnesos ligt op zo’n 15 kilometer. Qua grootte is het gemiddeld: de oppervlakte bedraagt ruim 400 km2. Deze kilometers zijn echter wel zeer vruchtbaar en daarom behoorlijk groen. In het binnenland vind je prachtige olijfboomgaarden, uitgestrekte wijngaarden en groene akkers. In het noordwesten tref je grillige rotspartijen, terwijl de kalkachtige natuur van het gesteente in het zuiden ervoor heeft gezorgd dat er ondergrondse holtes zijn ontstaan.

Het populairste onderdeel van de natuur op Zakynthos zijn echter de stranden. Deze zijn voornamelijk in het zuiden en oosten van het eiland, en ongeëvenaard in hun schoonheid. Het bekendste strand van het eiland, Laganas, loopt zo’n 9 kilometer langs de kust. In het hieraan grenzende duingebied leggen de zeldzame schildpadden hun eieren. Dit is dan ook beschermd natuurgebied. Getuige zijn van deze unieke diersoort, of heb je gewoon zin om heerlijk te luieren op de mooiste stranden van Europa? Boek dan nu een vakantie naar Zakynthos!