Het vliegveld Zakynthos (IATA afkorting: ZTH) is een klein vliegveld op een korte afstand van diverse toeristische bestemmingen. Kalamaka ligt zeer dichtbij, en Zante ligt op slechts 4,3 kilometer. Opvallend is dat er bij de vliegtijden rekening wordt gehouden met de beschermde schildpadden (de Caretta Caretta) die ’s nachts hun eieren leggen op het strand. Dit heeft ertoe geleid dat er tussen 00.00 en 04.00 niet gevlogen mag worden. In 2023 maakten iets meer dan 2,1 miljoen mensen gebruik van Zakynthos Airport.

Je kunt met Corendon Airlines, Transavia en TUIfly naar Schiphol vliegen. Transavia doet Eindhoven en TUIfly Rotterdam. Bedenk wel dat het aan het seizoen ligt, in de winter wordt er veel minder gevlogen naar vliegveld Zakynthos.

Andere maatschappijen die op Zakynthos Airport opereren zijn onder andere Jet2, EasyJet, Ryanair, LOT, Finnair en het controversiële Wizz Air. Het vliegveld is onderdeel van Fraport.

Vliegen naar vliegveld Zakynthos

  • Boek nu vliegtickets met Tix.nl!
  • Afstand van Amsterdam tot Zakynthos: 2043 kilometer
  • Vliegtijd: 3 uur en 1 minuut
  • Tijdsverschil met Nederland: zelfde tijd (GMT +1)
  • Zakynthos Airport ligt 4,1 kilometer van Zante

Taxi

Het taxivervoer is goed geregeld op vliegveld Zakynthos: taxi’s rijden 24 uur per dag en meestal word je vervoerd in keurige nieuwe Mercedessen. Om je een idee te geven van de prijzen: een ritje van Kalamaki naar Bochali kost zo’n 13 euro, terwijl een ritje naar Tsilivi zo’n 20 euro zal kosten. Van het vliegveld naar Zakynthos town met de taxi kost zo’n €18.

Maar dit is met de vliegveld taxi’s, en het is een richtprijs. Vaak staan er na aankomst van een paar vluchten tegelijk lange rijen. Om dit zeker weten niet te hebben, huur je een taxi van tevoren bij Taxi2Airport. De chauffeur zal op jou wachten en het taxibedrijf is gecontroleerd en betrouwbaar. Tel de Nederlandse klantenservice erbij op en je hebt zekerheid!

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer

Trein

Er rijden geen treinen op Zakynthos.

Bus

Het busnetwerk is keurig georganiseerd. De busdiensten beslaan het hele eiland en rijden regelmatig. De bus stop is te vinden buiten de terminal. Meer informatie vind je op de website van de busmaatschappij KTEL.

Autoverhuur Zakynthos Airport

Wil je liever een auto huren op vliegveld Zakynthos. Dat kan ook via EasyTerra autohuur. Hier huur je met het worry-free label een auto echt zorgeloos. Schade? Check, is inclusief. Diefstal, check. Ook inclusief. Alles is transparant en je staat achteraf niet voor vervelende verrassingen. Ook hier kun je bij eventuele problemen rekenen op een Nederlandse klantenservice.

Bestemming Zakynthos

Zakynthos is een van de 15 Ionische eilanden die worden bewoond. Het eiland, waar vliegveld Zakynthos ook op ligt, staat ook wel bekend onder haar Italiaanse naam ‘Zante’. Het eiland ligt vlakbij het Griekse vasteland: de Peleponnesos ligt op zo’n 15 kilometer. Qua grootte is het gemiddeld: de oppervlakte bedraagt ruim 400 km2. Deze kilometers zijn echter wel zeer vruchtbaar en daarom behoorlijk groen. In het binnenland vind je prachtige olijfboomgaarden, uitgestrekte wijngaarden en groene akkers. In het noordwesten tref je grillige rotspartijen, terwijl de kalkachtige natuur van het gesteente in het zuiden ervoor heeft gezorgd dat er ondergrondse holtes zijn ontstaan.

Het populairste onderdeel van de natuur op Zakynthos zijn echter de stranden. Deze zijn voornamelijk in het zuiden en oosten van het eiland, en ongeëvenaard in hun schoonheid. Het bekendste strand van het eiland, Laganas, loopt zo’n 9 kilometer langs de kust. In het hieraan grenzende duingebied leggen de zeldzame schildpadden hun eieren. Dit is dan ook beschermd natuurgebied. Getuige zijn van deze unieke diersoort, of heb je gewoon zin om heerlijk te luieren op de mooiste stranden van Europa? Boek dan nu een vakantie naar Zakynthos!

Zakynthos International Airport, Dionysios Solomos , Μαργαραίικα, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Griekenland