Zürich Airport (IATA afkorting: ZRH), ookwel Kloten Airport genaamd, is de grootste luchthaven van Zwitserland en tevens de thuisbasis van Swiss International Air Lines. Het is herhaaldelijk gekozen tot een van de beste luchthavens in de wereld voor wat betreft de kwaliteit die het haar gebruikers biedt. Behalve de Zwitserse maatschappij vliegt ook de KLM dagelijks tussen Amsterdam Schiphol Airport en Zürich. Zurich Airport handelde in 2014 meer dan 25 miljoen passagiers af.

De luchthaven beslaat één terminal, onderverdeeld in de pieren A en B, en er is een satellietpier E. Als uw vlucht in de E pier vertrekt dient u de tijd te nemen om met de ondergrondse shuttletrein te gaan. De terminal is modern en voorzien van een prima winkelcentrum.

Vliegen naar Zürich

Voor vliegtickets naar Zürich Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Zürich: 603 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 1 uur en 15 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Zürich Airport ligt 8 kilometer ten noorden van het centrum van Zürich.

zurich airport

Van en naar de luchthaven

Trein en tram

Het kost slechts 15 minuten en 6,20 CHF om met de trein op het centraal station van Zürich te komen. Dit station is het grootste knooppunt van Zwitserland. Er vertrekken talloze nationale en internationale treinen.

De trein naar de stad vertrekt overdag elke 10 minuten, en rijdt van 5:00uur tot middernacht.

Tram 10 rijdt ook van de luchthaven naar de stad. Afhankelijk van hoeveel zones u wilt reizen betaalt u maximaal 15,80 CHF. Er is een toeslag in de vrijdag- en zaterdagnacht van 5 CHF.

Bus

De stadsbussen vertrekken bij het hoofdgebouw. De prijs is net als voor de tram; afhankelijk van het aantal zones betaalt u maximaal 15,80 CHF.

De meeste hotels in Zürich bieden een shuttledienst aan van en naar de luchthaven. De busjes stoppen vlak naast de terminal.

In de winter vertrekken er reisbussen naar de wintersportbestemmingen.

Taxi

De taxi naar het centrum van Zürich kost 60 CHF. Een prijzige optie voor zo een kleine afstand.

logosc-120x85Autoverhuur op Zürich Airport

Auto huren in Zürich? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.


Kaart centreren