Zürich Airport (IATA afkorting: ZRH), ookwel Kloten Airport genaamd, is de grootste luchthaven van Zwitserland en tevens de thuisbasis van Swiss International Air Lines. Vliegveld Zürich is herhaaldelijk gekozen tot een van de beste luchthavens in de wereld voor wat betreft de kwaliteit die het haar gebruikers biedt. Behalve de Zwitserse maatschappij vliegen ook Easyjet en KLM dagelijks tussen Amsterdam Schiphol Airport en Zürich. Zurich Airport handelde in 2019 meer dan 31,5 miljoen passagiers af.

De luchthaven beslaat één terminal, onderverdeeld in de pieren A en B, en er is een satellietpier E. Als jouw vlucht in de E pier vertrekt dien je de tijd te nemen om met de ondergrondse shuttletrein te gaan. De terminal is modern en voorzien van een prima winkelcentrum.

Vliegen naar Zürich

Voor vliegtickets naar Zürich Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Zürich: 603 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 1 uur en 15 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Zürich Airport ligt 8 kilometer ten noorden van het centrum van Zürich.

Van en naar vliegveld Zürich

Taxi

De taxi naar het centrum van Zürich kost met een losse taxi zo’n 70 CHF. Een prijzige optie voor zo’n kleine afstand. Vaak goedkoper is het pre-booken van een taxi via Taxi2Airport. Dit Nederlandse bedrijf biedt goede prijzen aan over de hele wereld maar in het bijzonder op Zürich Airport.

Bekijk hier wat jouw vliegveld taxi kost.

Trein en tram

Op vliegveld Zürich is een treinstation. Er zijn een groot aantal treinen (S-bahn, Eurocity en Intercity) die je naar het centraal station van Zürich kunt nemen. Het kost slechts 15 minuten en 6,80 CHF voor volwassenen om op dit centraal station te komen. Dit station is het grootste knooppunt van Zwitserland. Er vertrekken talloze nationale en internationale treinen.

De treinen naar de stad vertrekken overdag elke 5-10 minuten, en rijden van 5:00uur tot middernacht.

Je kunt ook een tram nemen van vliegveld Zürich naar de stad. Dit is de Glattalbahn. Tram 10 rijdt naar het centraal station via Glattpark, Oerlikon en Irchel, tram 12 rijdt naar een ander treinstation (Bahnhof Stettbach) via Glattbrugg en Wallisellen. Hiervoor betaal je ook 6,80 CHF. Er is een toeslag in de vrijdag- en zaterdagnacht van 5 CHF.

Bus

De stadsbussen vertrekken bij het hoofdgebouw. De prijs is net als voor de tram. De meeste hotels in Zürich bieden een shuttledienst aan van en naar de luchthaven. De busjes stoppen vlak naast de terminal. In de winter vertrekken er reisbussen vanaf het vliegveld naar de wintersportbestemmingen.

Autoverhuur op Zürich Airport

Auto huren in Zürich? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.