Frankrijk is een belangrijke bestemming voor toeristen en zakenreizigers in Europa. Er zijn een aantal grote vliegvelden in Frankrijk waarvan Charles de Gaulle Airport met afstand de grootste is. Dit vliegveld ten noordoosten van Parijs is de derde drukste luchthaven van Europa en wereldwijd gemeten de op 7 na drukste. Er zijn dagelijks meer dan 10 verbindingen tussen Schiphol Amsterdam Airport en Charles de Gaulle Parijs Airport. Zeker sinds KLM en Air France zijn samengegaan is Amsterdam-Parijs een route die zeer veel wordt gevlogen. Air France is de nationale luchtvaartmaatschappij van Frankrijk. Ook Transavia is een grote maatschappij in Frankrijk, onder de naam Transavia France.

De passagiers per jaar zijn in miljoenen per jaar.

# Vliegveld Passagiers per jaar (2023) Passagiers per jaar (2019)
1 Parijs Charles de Gaulle Airport 67,4 76,15
2 Parijs Orly Airport 32,3 31,80
3 Nice Côte d’Azur Airport 14,2 14,4
4 Marseille Provence Airport 10,8 10,1
5 Lyon–Saint-Exupéry Airport 10,0 11,7
6 Basel-Mulhouse-Freiburg Airport 8,1 9,1
7 Toulouse Blagnac Airport 7,9 9,8
8 Bordeaux – Mérignac Airport 6,6 7,7
9 Nantes Atlantique Airport 6,5 7,2
10 Beauvais-Tillé Airport 5,6 4,0

Luchtvaart in Frankrijk

Frankrijk is een sterk gecentraliseerd land, waar Parijs, ook in de luchtvaart, een dominante positie heeft. De meeste provinciale luchthavens zijn vrij klein maar dat komt ook door het uitgekiende netwerk van hogesnelheidstreinen ‘TGV’ die alle hoeken van Frankrijk met Parijs verbindt. Ondanks dat zijn er best veel redelijk grote vliegvelden in Frankrijk.

Naast de twee luchthavens van Parijs hebben ook Nice en Lyon vrij grote vliegvelden, te vergelijken met zo’n 2 keer het aantal passagiers van Eindhoven Airport. De Côte d’Azur, het beroemdste stukje van de Franse Rivièra, wordt ontsloten door de luchthavens van Marseille en Nice. Beide luchthavens hebben goede verbindingen met Nederland en ze staan op plek 3 en 6 als het gaat om grootste vliegvelden in Frankrijk.

Het zeer kleine Perpignan Airport is vanuit Charleroi/Brussel-Zuid bereikbaar met Ryanair.

Autoverhuur in Frankrijk

Wil jij een auto huren in Frankrijk? Het maakt niet uit waar! Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het label ‘worry-free’ inderdaad… zonder zorgen! Inclusief verzekeringen, verborgen kosten, alles! Heb je schade dan hoef je je geen zorgen te maken, het wordt zonder eigen risico terugbetaald.

Boek tickets naar of via Frankrijk met Tix.nl