In Italië liggen twee grote luchthavens, bij Rome en Milaan. Rome Fiumicino Airport is veruit de belangrijkste van de twee. Hoewel Alitalia, de nationale luchtvaartmaatschappij, nooit een overstap maatschappij van formaat is geworden, zijn er de basis verbindingen met bijvoorbeeld Noord-Amerika en Azië.

Rome Fiumicino is ook een belangrijke bestemming voor de miljoenen toeristen die jaarlijks Rome aandoen, een van de meest populaire stedentrips ter wereld. Ook Easyjet maakt gebruik van deze luchthaven, en niet meer van Rome Ciampino, thans de basis van Ryanair bij Rome.

In het overzicht hieronder zie je de drukste vliegvelden in Italië met de cijfers van 2022.

# Vliegveld Passagiers in 2022 (miljoen)
1 Rome Fiumicino Airport 29,4
2 Milaan Malpensa Airport 21,3
3 Orio al Serio Bergamo Airport 13,2
4 Napels Airport 10,9
5 Catania Airport 10,1
6 Venetië Marco Polo Airport 9,3
7 Bologna Airport 8,5
8 Palermo Airport 7,1
9 Milaan Linate Airport 7,7
10 Rome Ciampino Airport 2,3

Luchtvaart in Italië

Italië heeft vele kleine vliegvelden. Vanaf Schiphol zijn relatief veel verbindingen met deze luchthavens. Zo zijn er zelfs rechtstreekse vluchten naar Turijn, Florence en Bologna. Voor Sardinië en Sicilië moet men in principe overstappen, tenzij er een vakantiecharter is geregeld.
De luchtvaart in Italië is niet zo sterk ontwikkeld als in andere landen, bijvoorbeeld Spanje.

Autoverhuur in Italië

Auto huren in Italië? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.