Vliegvelden in Italië

Vliegvelden italie

De vliegvelden in Italië op AirportCheck.nl

 

In Italië liggen twee grote luchthavens, bij Rome en Milaan. Rome Fiumicino Airport is veruit de belangrijkste van de twee. Hoewel Alitalia, de nationale luchtvaartmaatschappij, nooit een overstap maatschappij van formaat is geworden, zijn er de basis verbindingen met bijvoorbeeld Noord-Amerika en Azië.
Rome Fiumicino is ook een belangrijke bestemming voor de miljoenen toeristen die jaarlijks Rome aandoen, een van de meest populaire stedentrips ter wereld. Ook Easyjet maakt gebruik van deze luchthaven, en niet meer van Rome Ciampino, thans de basis van Ryanair bij Rome.
Bij Milaan liggen drie internationale luchthavens, waarvan Milaan Linate Airport de belangrijkste is.

Luchtvaart in Italië

Italië heeft vele kleine vliegvelden. Vanaf Schiphol zijn relatief veel verbindingen met deze luchthavens. Zo zijn er zelfs rechtstreekse vluchten naar Turijn, Florence en Bologna. Voor Sardinië en Sicilië moet men in principe overstappen, tenzij er een vakantiecharter is geregeld.
De luchtvaart in Italië is niet zo sterk ontwikkeld als in andere landen, bijvoorbeeld Spanje.

logosc-120x85Autoverhuur in Italië

Auto huren in Italië? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

 

Vliegvelden in Europa

Mijn locatie
Bereken route