Vliegvelden in Nederland

In Nederland zijn er vijf vliegvelden vanwaar er commercieel wordt gevlogen. Deze vijf vliegvelden staan allemaal op AirportCheck.nl. Schiphol Airport is daarbij verreweg het grootste vliegveld van Nederland, dit vliegveld is zelfs de nr. 3 van Europa. De statistieken van de vijf airports in Nederland, gerangschikt op het aantal passagiers per jaar (cijfers van 2017).

 #  Luchthaven Passagiers per jaar (2017)
 1  Amsterdam Schiphol Airport
68.515.425
 2  Eindhoven Airport
5.656.000
 3  Rotterdam Airport
1.774.976
 4  Groningen Airport Eelde
228.000
 5  Maastricht Aachen Airport
176.000

nederlandse vlag

Boek de goedkoopste vliegtickets vanuit Nederland

Luchtvaart en vliegvelden in Nederland

Voor Nederland is de luchtvaart altijd belangrijk geweest. De eerste vlucht boven ons land vond dan ook al meer dan 100 jaar geleden plaats: in 1909. 10 jaar later werd de koninklijke luchtvaartmaatschappij opgericht, vaak afgekort tot KLM. De KLM is de oudste onder de eigen naam opererende vliegtuigmaatschappij. De KLM is altijd belangrijk geweest voor de Nederlandse economie en is tot op de dag van vandaag na defensie, de politie en de Rabobank de grootste werkgever van Nederland. In 2004 ging de KLM samen met Air France. Tegenwoordig opereert de luchtvaartgroep onder de naam Air France-KLM. Het is een van de grootste leden van SkyTeam.

Ook Amsterdam Schiphol Airport is een grote werkgever, vooral in de regio Amsterdam. Het is de basis voor airlines zoals KLM, Transavia en TUI (voormalig Arkefly). Ruim 62.000 mensen werken er op de nationale luchthaven van Nederland. Schiphol is het op vier na grootste vliegveld in Europa. De laatste tijd zijn de regionale luchthavens zoals Eindhoven en Rotterdam ook erg aan het groeien. De eigenaar van Schiphol is de Schiphol Group, die behalve Schiphol ook nog volledig eigenaar is van Rotterdam Airport en Lelystad Airport. Het bezit tevens 51% van de aandelen van Eindhoven Airport.

Nederland feiten:

  • Nederland heeft de euro sinds 2002.
  • De tijdzone in Nederland is ook CET, oftewel UTC+1.
  • De talen die worden gesproken in Nederland zijn Nederlands en in de provincie Friesland Fries.

logosc-120x85Autoverhuur in Nederland

Auto huren in Nederland? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Kaart centreren
De weg vragen