Atlanta Hartsfield-Jackson Airport (IATA afkorting: ATL) is al jaren het grootste vliegveld ter wereld als het gaat om het aantal passagiers. Ruim 110 miljoen passagiers maakten in 2019 gebruik van vliegveld Atlanta. Het is de thuisbasis van Delta Air Lines, partner van SkyTeam. Samen met de KLM voert Delta Air Lines dagelijks vluchten uit tussen Amsterdam Airport en Atlanta Airport.

De luchthaven van Atlanta bestaat uit 2 terminals, de domestic en de international terminal. Er zijn ook nog concourses met de letters T en A tot en met F. Concourses T, en A t/m D worden gebruikt voor verkeer binnen de Verenigde Staten, de concourses E en F zijn voor internationale vluchten. Bij Terminal T, het hoofdgebouw van Atlanta Airport, bevindt zich het Ground Transportation Center.

Vliegen naar Atlanta Airport

Voor vliegtickets naar Atlanta Airport International raden wij Tix.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan dat u bij een luchtvaartmaatschappij of reisbureau boekt.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam Airport naar Atlanta Airport: 7069 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 10 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • Atlanta Hartsfield-Jackson Airport ligt 11 kilometer ten zuiden van het Central Business District van Atlanta.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer – metro

Vanaf het Transportation Center, bij de domestic terminal T, is een metroverbinding met het centrum van Atlanta. Kom je vanuit de internationale terminal, dan kun lopend of zelfs met de automated people mover: Plane Train. De metroverbindingen van MARTA die je kunt nemen om van vliegveld Atlanta naar het centrum van Atlanta te reizen zijn de Red Line en de Gold Line. Wil je naar Five Points Station (centrum) dan duurt dit ongeveer 18 minuten (7 stops). Je kunt doordeweeks vanaf 04:45 tot 01:15 reizen, in het weekend vanaf 06:00. Een enkele reis kost $2,50, exclusief de $1 die je moet betalen om de transportkaart Breeze te betalen.

Autoverhuur in Atlanta

Auto huren in Atlanta? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport
6000 North Terminal Parkway
Atlanta, GA 30320
USA