Boston Logan International Airport (IATA afkorting: BOS) is de belangrijkste toegangspoort naar New England, en naar de stad Boston. Het vliegveld ligt slechts 4 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum van Boston. Boston is een grote stad in de Verenigde Staten (agglomeratie meer dan 8 miljoen inwoners). De agglomeratie telt zelfs meer dan 6 miljoen inwoners. Vliegveld Boston is een hele internationale luchthaven, en de belangrijkste gebruikers zijn JetBlue Airways, Delta Air Lines en US Airways. Met ruim 42 miljoen passagiers in 2019 is het een middelgrote luchthaven in de Verenigde Staten. Zowel Delta Air Lines als KLM vliegen tussen Schiphol Amsterdam en Boston Logan Airport.

De luchthaven heeft 4 terminals: A, B, C en E. Ze zijn onderling verbonden met een shuttlebus. De terminals B, C en E zijn ook onderling te voet bereikbaar. Terminal E, voluit John A. Volpe International Terminal genaamd, is de terminal waar de meeste Europese maatschappijen aankomen (Delta Air Lines komt hier niet aan). Aangezien het vliegveld slechts 5 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum van Boston ligt, maakt de aankomst-terminal niet heel veel uit.

Vliegen naar Boston

Voor vliegtickets naar Boston Logan Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Boston: 5564 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 7 uur en 30 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • Boston Logan International Airport ligt 4 kilometer ten oosten van het centrum van Boston.

Taxi

De taxi’s in Boston zijn duurder dan in de rest van de Verenigde Staten, maar een rit naar het centrum is kort en zou niet meer dan 30 USD moeten kosten. Taxi’s rijden op de meter, maar veel taxichauffeurs proberen een vaste (te hoge) prijs te geven voor een rit naar de stad. Een starttarief van 7,50 USD is normaal, dit is inclusief een toeslag voor de luchthaven en inclusief tol.

Reizen met de taxi van en naar vliegveld Boston is een prettige en veilige manier. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én helemaal zeker weten dat er inderdaad een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Boston

Silver Line Route 1 (SL1) en metro red line

Met de Silver Line Route SL1 kom gratis in het centrum van Boston! Dit is enkel de heenreis, wil je weer terug naar het vliegveld dan kost dat $2,75. De busservice wordt uitgevoerd door MBTA. Reistijd: 20 minuten en eindstation: Boston South Station. Tussendoor stopt de bus ook bij World Trade Center en Courthouse. Het maakt niet uit in welke terminal je aankomt, de bus komt langs alle terminals. Bij het eindstation kun je overstappen op de metro (rode lijn) naar bijvoorbeeld Harvard of Park Street. SL1 is dus een perfecte optie om naar het centrum van Boston te reizen!

Massport shuttle bus en metro blue line of metro green line

Wil je naar andere plekken in Boston? Dan kun je het beste de Massport shuttle busses pakken (lijnen 22, 33, 55) richting ‘Airport’. Dit is een metrostation. Bussen rijden tot wel 12 keer per uur vanaf alle terminals. Een kort ritje met de bus. Bij metrostation ‘airport’ vind je de metro blue line. Een kaartje voor de metro kost ook $2,75. Op de halte Government Center (te bereiken met de blue line) kan worden overgestapt op de groene metrolijn richting het tweede centrum van de stad bij het Prudential Center.

Ferry

Je kunt ook met de ferry. Het is de mooiste manier, zeker bij helder weer heb je een schitterend uitzicht over de stad Boston. Neem shuttle Route 66 naar de Logan Ferry Terminal. Hier kun je de ferry nemen naar de overkant. Een ticket kost $22 inclusief bagage ($35 retour) en ze gaan helaas maar een paar keer per dag. Het is wel een hele stijlvolle manier om naar het centrum van Boston te reizen. Kijk hier voor meer informatie.

Een kaartje kost 2 USD.

Bus

De busroute naar de stad heet Silver Line. Elke 10 tot 15 minuten stopt de bus bij elke terminal en rijdt naar Boston South Station. Hier kan gemakkelijk worden overgestapt op de Red Line (metro) richting MIT en Harvard, regiotreinen en de Amtrak langeafstandstreinen.

Een kaartje voor de bus kost 2 USD en de bussen rijden tussen 5:35uur en 00:45uur.

Autoverhuur op Boston Airport

Auto huren in Boston? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

One Harborside Drive Massport East Boston Massachusetts 02128 USA

Logan International Airport, Boston, Massachusetts