Boston Logan International Airport

Boston Logan International Airport (IATA afkorting: BOS) is de belangrijkste toegangspoort naar New England, en naar de stad Boston. Het vliegveld ligt slechts 5 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum van Boston. Boston is een grote stad in de Verenigde Staten (meer dan 650.000 inwoners). De agglomeratie telt zelfs meer dan 6 miljoen inwoners. Vliegveld Boston is een hele internationale luchthaven, en de belangrijkste gebruikers zijn JetBlue Airways, Delta Air Lines en US Airways. Met ruim 30 miljoen passagiers in 2014 is het een middelgrote luchthaven. Delta Air Lines vliegt tussen Amsterdam en Boston Logan Airport.

De luchthaven heeft 4 terminals: A, B, C, D en E. Ze zijn onderling verbonden met een shuttlebus. De terminals B, C, D en E zijn ook onderling te voet bereikbaar. Terminal E, voluit John A. Volpe International Terminal genaamd, is de terminal waar de meeste Europese maatschappijen aankomen. Bedenk wel dat Delta Air lines (KLM’s partner op deze route) geen Europese vliegtuigmaatschappij is. Aangezien het vliegveld slechts 5 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum van Boston ligt, maakt de aankomst-terminal niet heel veel uit.

Vliegen naar Boston

Voor vliegtickets naar Boston Logan Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

vliegveld Boston Logan International Airport Virgin Atlantic SkylineFeiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Boston: 5564 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 7 uur en 30 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • Boston Logan International Airport ligt 4 kilometer ten oosten van het centrum van Boston.

Van en naar Boston Logan International Airport met de taxi

De taxi’s in Boston zijn duurder dan in de rest van de Verenigde Staten, maar een rit naar het centrum is kort en zou niet meer dan 25 USD moeten kosten. Taxi’s rijden op de meter, maar veel taxichauffeurs proberen een vaste (te hoge) prijs te geven voor een rit naar de stad. Een starttarief van 7,50 USD is normaal, dit is inclusief een toeslag voor de luchthaven en inclusief tol.

Reizen met de taxi van en naar vliegveld Boston is een prettige en veilige manier. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én helemaal zeker weten dat er inderdaad een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer vanaf vliegveld Boston

Metro

De metrotrein van MBTA wordt hier de Blue Line genoemd. Het station op de luchthaven is met de Massport shuttlebus bereikbaar, welke vertrekken bij de terminals. Tenzij u op de Red Line (metro) wilt overstappen is dit de gemakkelijkste manier om de stad te bereiken. Er zijn de haltes Aquarium, State, Government Center en Bowdoin in het centrum van de stad. Op de halte Government Center kan worden overgestapt op de groene metrolijn richting het tweede centrum van de stad bij het Prudential Center.

Een kaartje kost 2 USD.

Bus

De busroute naar de stad heet Silver Line. Elke 10 tot 15 minuten stopt de bus bij elke terminal en rijdt naar Boston South Station. Hier kan gemakkelijk worden overgestapt op de Red Line (metro) richting MIT en Harvard, regiotreinen en de Amtrak langeafstandstreinen.

Een kaartje voor de bus kost 2 USD en de bussen rijden tussen 5:35uur en 00:45uur.

logosc-120x85Autoverhuur op Boston Airport

Auto huren in Boston? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

One Harborside Drive
Massport
East Boston
Massachusetts 02128
USA


Mijn locatie
Bereken route