Calgary Airport International

calgary airportCalgary International Airport (IATA afkorting: YYC) is de belangrijkste luchthaven van Alberta, Canada. Ruim 15 miljoen passagiers maakten gebruik van de luchthaven in 2014. Het is daarmee een vrij kleine luchthaven. Het is de thuisbasis van WestJet, en een belangrijke basis van Air Canada.
De KLM vliegt 4 keer per week rechtstreeks naar Calgary, maar ook met en overstap is Calgary goed te bereiken. Het Canadese Air Transat vliegt in het hoogseizoen tussen de twee steden.

De Terminal van vliegveld Calgary bestaat uit het hoofdgebouw met haaks daarop 4 pieren, genaam Concourse A t/m Concourse D. Alle pieren zijn op korte loopafstand van elkaar. Er wordt gebouwd aan een nieuwe International Terminal die in 2016 moet open gaan.

Vliegen naar vliegveld Calgary

Voor vliegtickets naar Calgary Airport International raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Calgary: 8184 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 9 uur en 20 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 8 uur vroeger (GMT -7)
  • Calgary International Airport ligt 17 kilometer ten noordoosten van het centrum van Calgary.

Van en naar Calgary International Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Calgary International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer van vliegveld Calgary

Trein

De goedkoopste en langzaamste route naar de stad gaat met de Light Rail Transit (LRT) vanaf McKnight Station. De bus van Calgary Transit, lijn 100, rijdt elke 20 tot 30 minuten van Calgary Airport naar dit station. In totaal betaalt u 2,75 CAD per persoon om zo in het centrum te geraken, maar de treinen zijn nauwelijks ingericht voor mensen met veel of grote bagage.

Bus

Van Bus Bay 20 bij de aankomsthallen vertrekt buslijn 300 naar het centrum van de stad. De bus rijdt 5 en 35 minuten over elk uur van 6:05 uur tot middernacht. De rit duurt hoogstens 45 minuten en kost 8 CAD, of 10,75 CAD voor een retour. Aan boord van de bus moet u gepast betalen voor een kaartje, maar u kunt ook een kaartje kopen bij de Mac’s winkels in het terminalgebouw.

De Airport bus rijdt van de luchthaven naar diverse belangrijke hotel in het Central Business District van Calgary.

Brewster Transportation en Banff Airporter bieden vervoer aan naar diverse toeristenplaatsen als Banff en Jasper.

Taxi en minibus

De taxirit naar het centrum van Calgary zou 40 tot 45 CAD moeten kosten en duurt bij goed verkeer circa 20 minuten. Een gedeelde shuttlebus kost ongeveer 15 CAD per persoon.

logosc-120x85Autoverhuur op Calgary Airport

Auto huren in Calgary? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Calgary Airport
2000 Airport Road N.E.
Calgary, Alberta
T2E 6W5
CanadaMijn locatie
Bereken route