Calgary International Airport (IATA afkorting: YYC) is de belangrijkste luchthaven van Alberta, Canada. Bijna 18 miljoen passagiers maakten gebruik van de luchthaven in 2019. Het is daarmee een vrij kleine luchthaven. Het is de thuisbasis van WestJet, en een belangrijke basis van Air Canada. De KLM vliegt iedere dag rechtstreeks naar Calgary, maar ook met en overstap is Calgary goed te bereiken. Het Canadese Air Transat vliegt in het hoogseizoen tussen de twee steden.

De Terminal van vliegveld Calgary bestaat uit 2 terminals met haaks daarop 5 pieren, genaam Concourse A t/m Concourse E. Alle pieren zijn op korte loopafstand van elkaar. De internationale terminal is vrij nieuw en is geopend in 2016.

Vliegen naar vliegveld Calgary

Voor vliegtickets naar Calgary Airport International raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Calgary: 8184 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 9 uur en 20 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 8 uur vroeger (GMT -7)
  • Calgary International Airport ligt 17 kilometer ten noordoosten van het centrum van Calgary.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Calgary International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer van vliegveld Calgary

Bustickets

Je kunt met verschillende bussen naar het centrum van Calgary. Vanaf international terminal (onder andere KLM): deur 15 op Arrivals level, aan de overkant van de weg staat Pillar 32, hier kun je tickets kopen. Kom je aan in de domestic terminal: Bij uitgang 2 op arrivals staat aan de overkant van de weg Pillar 7. Hier staan ticketmachines voor de bussen. Ticketmachines accepteren credit card, debit card maar ook cash. Je kunt bustickets eventueel ook kopen bij de 7-Eleven winkels bij deur 1 en bij deur 10. Ook de Sandstone apotheek verkoopt bustickets. Een one-time-use ticket kost $3,50, een dagpas kost $11,00.

Busroutes

Dan zijn er 2 routes: route 100 gaat naar McKnight-Westwinds Light Rail Train (LRT) Station. Op dit station kun je de CTrain Blue line nemen, richting het centrum van Calgary.  Bus 300 gaat via Centre street direct naar het centrum van Calgary (reistijd 45 minuten). Bussen vertrekken meestal 2x per uur.

Samenvatting: bustickets bij international terminal deur 15 pillar 32. Kaartje $3,50 voor 1 use, $7 als je via de Ctrain wil. Reistijd 45 tot 60 minuten.

Autoverhuur op Calgary Airport

Auto huren in Calgary? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Calgary Airport 2000 Airport Road N.E.
Calgary, Alberta
T2E 6W5 Canada