Cancún International Airport (IATA afkorting: CUN), is na de luchthaven van Mexico City de grootste van het land, en de luchthaven met de meeste internationale reizigers in Mexico. Ruim 25 miljoen passagiers maakten in 2019 gebruik van dit vliegveld.

Vanuit Nederland vliegen KLM en TUI naar Cancún. Na een vlucht van bijna 11 uur land je op het schiereiland Yucatán. Dit is een toeristische regio in het oosten van Mexico dat ook wel bekend is van de Maya piramides en de badplaatsen Cancún, Playa del Carmen en Puerto Vallarte.

Terminals

De luchthaven heeft 4 terminals. Terminal 2 en terminal 3 zijn vanaf 2014 gerenoveerd. Dit project was klaar in maart 2016. Terminal 4 van Cancun is gloednieuw en opende in oktober 2017. Dit betekende het einde van een overvol vliegveld. De vluchten van TUI komen aan in Cancún terminal 2. De vluchten van KLM komen aan in terminal 4. De luchthaven is in 2009 uitgebreid met een tweede startbaan en een nieuwe verkeerstoren.

Na de coronacrisis is Cancun niet meer zo druk geweest als in 2019. Maar de opening van een nieuwe route naar Nederland door KLM in 2021 betekende wel weer een nieuwe markt voor het vliegveld aan de Caribische kust van Mexico. Terminal 4 ziet er mooi uit en dat is te zien op de afbeelding hiernaast.

Vliegen naar Cancún

Voor vliegtickets naar Cancún Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je vaak de voordeligste tickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Cancún: 8275 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 10 uur en 30 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 7 uur vroeger (GMT -6)
  • Cancún International Airport ligt 14 kilometer ten zuiden van het centrum van Cancún en 9 kilometer vanaf The Hotel Zone.

Taxi

Er zijn twee bedrijven die officiële licenties hebben om op het vliegveld van Cancún te mogen werken. Dit zijn Gray Line en T.T.A. Beide hebben een ticketbalie direct na de douane. De prijs voor een taxirit is vastgesteld en daar valt niet over te onderhandelen. Pas op voor de ronselaars die je voorbij de douane tegemoet komen om bijvoorbeeld je bagage te versjouwen. Ze vragen geld voor 15 meter sjouwen of stelen bagage. Een rit per taxi van het vliegveld naar Cancún kost circa 500 MXN. Als je rechtdoor loopt kom je bij het informatiecentrum waar je uitleg kunt krijgen over alle transportmogelijkheden.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point bij vliegveld Cancun klaar staat om jouw koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer bij vliegveld Cancun

Trein

Er rijdt geen trein van en naar de luchthaven van Cancún.

Bus

Er rijden bussen van de luchthaven naar het ADO busstation in Cancún en naar Playa del Carmen. De bussen vertrekken bij Terminal 1, aan de rechter zijde na het verlaten van het gebouw. Een kaartje kost circa 42 MXN en kan voor het instappen gekocht worden bij de ticketbalie. Vanuit de badplaatsen rijdt de bus naar Terminal 2 en 3 om daar halt te houden. Het duurt ongeveer 30 minuten voordat u in Cancún aankomt, of een uur voor de reis naar Playa del Carmen.

Autoverhuur op Cancun Airport

Auto huren in Cancun? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Cancún International Airport
Carretera Cancun-Chetumal Km 22
Cancun
Q Roo 77500
Mexico

Aeropuerto Internacional de Cancún, Santa Anna [Parque Industrial], Quintana Roo, Mexico