Chicago O’Hare Airport (IATA afkorting: ORD) is de belangrijkste luchthaven van de stad, zo’n 23 kilometer ten noordwesten van het centrum. De andere luchthaven Chicago Midway International Airport richt zich meer op binnenlands verkeer. Chicago O’Hare is zelfs de 6e luchthaven ter wereld, met jaarlijks meer dan 84 miljoen passagiers (cijfers van 2019), en heeft uitzonderlijk veel start- en landingsbanen: 6!

Het is een grote hub voor zowel American Airlines als United Airlines, lid van Oneworld en Star Alliance. Vliegveld Chicago is een van de meest internationale luchthavens van de Verenigde Staten. Behalve United Airlines vliegt ook de KLM dagelijks tussen Amsterdam en Chicago Airport.

Chicago O’Hare heeft 4 genummerde terminals (1, 2, 3 en 5), 9 geletterde subterminals, en maar liefst 191 gates. United Airlines komt aan in Terminal 1, en de KLM in de internationale Terminal 5. De terminals zijn 24 uur per dag met elkaar verbonden middels de O’Hare Airport Transit System (ATS), een onbemande people mover die ook bij de parkeerterreinen stopt.

Vliegen naar Chicago Airport

Voor vliegtickets naar vliegveld Chicago raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan vaak goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam Schiphol naar Chicago O’Hare: 6649 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 8 uur en 45 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 7 uur vroeger (GMT -6)
  • Chicago Airport ligt 27 kilometer ten noordwesten van het centrum van Chicago.

Taxi

Taxi’s zijn gemakkelijk te vinden op Chicago O’Hare Airport. De rit naar het centrum duurt bij goed verkeer maximaal 45 minuten en kost minimaal 50 dollar. Bij file kan de prijs flink oplopen.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Chicago O’Hare International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Autoverhuur op Chicago Airport

Via EasyTerra autohuur kun je eenvoudig een auto huren, ook voor op Chicago Airport. Ze werken samen met de grote autoverhuurders en zorgen zo voor goede prijzen. Het is een Nederlands bedrijf en dus met een Nederlandse klantenservice! Huur met het worry-free label helemaal inclusief zodat je vanaf het vliegveld van Newark eenvoudig naar je bestemming kunt rijden; helemaal top voor een roadtrip!

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Chicago

Trein en metro

De blauwe metrolijn ‘L’ van Chicago Transit Authority (CTA Blue Line) vertrekt ondergronds, vrij ver van Terminal 5. De peoplemover brengt je naar het station. Vanuit de overige terminals kun je in 5 tot 15 minuten naar het station lopen. Deze Blue Line rijdt dag en nacht, om het kwartier naar de Chicago Loop, het zakencentrum van de metropool. De rit duurt 40 tot 50 minuten. Bij de halte Clark/Lake ben je vlakbij de beroemde Chicago River. Op dit station kunt je overstappen op andere lijnen door de Loop en op de rode lijn die parallel aan Michigan Avenue (“The Magnificent Mile”) naar het noorden gaat. Kaartjes voor de metrolijn koop je bij de ticketautomaten op de stations.

Het Metra North Central station ligt vlakbij de long parking vak F. Hier vertrekken regionale treinen. Kaartjes koop je voor Metra bij de conducteur.

Bus

Er zijn geen gangbare (toeristen-)bussen richting de stad.

Elk uur vertrekt een shuttlebus naar Chicago Midway International Airport.

Adresgegevens

Chicago O’Hare International Airport
10000 Bessie Coleman Drive
Chicago Illinois 60666
Verenigde Staten

Terminal 5 - International, Chicago, Illinois