Chicago O’Hare International Airport

Chicago O’Hare Airport (IATA afkorting: ORD) is de belangrijkste luchthaven van de stad. De andere luchthaven Chicago Midway International Airport richt zich meer op binnenlands verkeer. Chicago O’Hare is zelfs de 4e luchthaven ter wereld, met jaarlijks meer dan 70 miljoen passagiers (cijfers van 2014), en heeft uitzonderlijk veel start- en landingsbanen: 6!

Het is een grote hub voor zowel American Airlines als United Airlines, lid van Oneworld en Star Alliance. Vliegveld Chicago is een van de meest internationale luchthavens van de Verenigde Staten. Behalve United Airlines vliegt ook de KLM dagelijks tussen Amsterdam en Chicago.

Chicago O’Hare heeft 4 genummerde terminals (1, 2, 3 en 5), 9 geletterde subterminals, en maarliefst 182 gates. United Airlines komt aan in Terminal 1, en de KLM in de internationale Terminal 5. De terminals zijn 24 uur per dag met elkaar verbonden middels de O’Hare Airport Transit System (ATS), een onbemande people mover, die ook bij de parkeerterreinen stopt.

Vliegen naar Chicago

Voor vliegtickets naar vliegveld Chicago raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Chicago: 6649 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 8 uur en 45 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 7 uur vroeger (GMT -6)
  • Chicago O’Hare Airport ligt 27 kilometer ten noordwesten van het centrum van Chicago.

American Airlines vliegveld Chicago O'Hare International AirportVan en naar Chicago O’Hare International Airport met de taxi

Taxi’s zijn gemakkelijk te vinden op Chicago O’Hare Airport. De rit naar het centrum duurt bij goed verkeer maximaal 45 minuten en kost 35 – 45 USD. Bij file kan de prijs flink oplopen.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Chicago O’Hare International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer vanaf vliegveld Chicago

Trein en metro

De blauwe metrolijn ‘L’ van Chicago Transit Authority (CTA Blue Line) vertrekken ondergronds, vrij ver van Terminal 5. De peoplemover brengt u bij het station. Vanuit de overige terminals kunt u in 5 tot 15 minuten naar het station lopen. Deze Blue Line rijdt dag en nacht, om het kwartier naar de Chicago Loop, het zakencentrum van de metropool. De rit duurt 40 ot 50 minuten. Bij de halte Clark/Lake bent u vlakbij de beroemde Chicago River. Op dit station kunt u overstappen op andere lijnen door de Loop en op de rode lijn die parallel aan Michigan Avenue (“The Magnificent Mile”) naar het noorden gaat.

Het Metra North Central station ligt vlakbij de long parking vak F. Hier vertrekken regionale treinen.

Bus

Er zijn geen gangbare (toeristen-)bussen richting de stad.

Elk uur vertrekt een shuttlebus naar Chicago Midway International Airport.

Taxi en minibus

Vanaf 20 USD per persoon kunt u met een gedeelde minibus naar de plaats van bestemming. Continental Airport Express, Omega Airport Shuttle en Wisconsin Coach Lines zijn drie bedrijven die deze dienst aanbieden.

logosc-120x85Autoverhuur op Chicago Airport

Auto huren in Chicago? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Chicago O’Hare International Airport
10000 Bessie Coleman Drive
Chicago
Illinois 60666
USA


Mijn locatie
Bereken route