Dallas/Fort Worth International Airport (IATA afkorting: DFW) ligt iets noordelijk tussen Dallas en Fort Worth in. Beide steden zijn eigenaar van dit drukke vliegveld. Het vliegveld is de grootste hub voor American Airlines en volgt op een 4e plek binnen Amerika als drukste vliegveld na Atlanta, Chicago en Los Angeles met zo’n 75 miljoen passagiers per jaar (2019). Tevens is vliegveld Dallas / Fort Worth een relatief nieuw vliegveld met de oprichting in 1974.

In 2016 werd dit vliegveld nog gekozen tot beste vliegveld in Noord-Amerika in de categorie vliegvelden vanaf 40 miljoen passagiers. Het vliegveld heeft 5 terminals en er zijn plannen voor een zesde terminal voor vliegveld Dallas Fort Worth. De terminals zijn verbonden met een automatic people mover. American Airlines is de enige vliegtuigmaatschappij die ‘s zomers een verbinding met Amsterdam Schiphol Airport onderhoudt.

Vliegen naar Dallas/Fort Worth

Voor een vliegticket naar dit vliegveld in Texas raden wij Tix.nl aan. Hier vergelijkt u eenvoudig de vliegticket prijzen.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Dallas/Fort Worth: 7980 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 9 uur en 24 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • De luchthaven Dallas/Fort Worth International Airport ligt 37 kilometer ten Noord-Westen van het centrum van Dallas en 45 kilometer ten Noord-Oosten van Fort Worth.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Dallas/Fort Worth International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer van/naar vliegveld Dallas/Fort Worth

Trein

Wil je naar Dallas, dan kun je met de light rail. Het vliegveld heeft een eigen station, voor terminal A. 4x per uur rijdt deze oranje lijn. De reistijd is iets minder dan een uur en je stapt uit bij Akard Station, dit is in het centrum van Dallas. Tickets (ticketautomaten) zijn te koop voor $2,50 per persoon. Wil je naar Fort Worth, dan kun je met de TEXRail-train. Deze trein duurt ook iets minder dan een uur naar het ITC, het Intermodal Transportation Center. Je stapt op bij terminal B, een rit kost ook hier $2,50 per persoon.

Bus

Dallas Area Rapid Transit heeft snelle buslijnen naar Dallas en Irving. Verder rijden er Airporter bussen naar diverse bestemmingen in Fort Worth. Enkele grote hotels behoren tot deze bestemmingen. Informeer op het vliegveld bij de businformatie over de exacte locaties.

Autoverhuur op Dallas Airport

Auto huren op luchthaven Dallas? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

DFW International Airport
3200 East Airfield Drive
DFW Airport, TX 75261
Verenigde Staten

Dallas/Fort Worth International Airport, Grapevine, Texas, Verenigde Staten van Amerika