Denver International Airport (IATA afkorting: DEN) is het vliegveld van Denver, de hoofdstad van Colorado. Het vliegveld is met een oppervlakte van 140 km2 de grootste in oppervlakte en de op vier na grootste in passagiers van de Verenigde Staten na Atlanta, Chicago, Los Angeles en Dallas. Denver Airport stond hiermee in 2019 nog op een zestiende plek op de wereldranglijst, met meer dan 69 miljoen passagiers in 2019. Er zijn geen vluchten vanaf vliegveld Denver naar Nederland.

Denver International Airport is de hub voor prijsvechters als Frontier Airlines en een van de grootste hubs voor United Airlines. Ook Southwest Airlines focust zich op vliegveld Denver.

Denver Airport heeft een hoofdgebouw, dat de main terminal wordt genoemd of de Jeppesen Terminal. Daarnaast zijn er nog 3 satelliet-gebouwen, genaamd concourse A, B en C. Allen zijn te bereiken met een in de Verenigde Staten vrij gangbare ‘automated people mover’. Concourse A is dan ook nog met een loopbrug te bereiken.

Vliegen naar Denver Airport

Voor een vliegticket naar Denver raden wij Tix.nl aan. Hier vindt u vaak de voordeligste tickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Denver: 7763 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 9 uur en 20 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 7 uur vroeger (GMT -6)
  • De luchthaven Denver International Airport ligt 37 kilometer ten noord-oosten van het centrum van de stad.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Denver International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Denver

Metro

Vlakbij het hoofdgebouw van het vliegveld, Jeppesen Terminal, is een metrostation. Dit is het Denver Airport Station. Hiervandaan vertrekt de A-line van de RTD, het Regional Transportation District. De A-line trein gaat naar Denver Union Station, wat het centrum van Denver genoemd kan worden. De totale reistijd is ongeveere 37 minuten. Treinen gaan 4x per uur. Tickets kun je kopen bij de ticketautomaten en kosten $10,50. Er zijn 8 stations aan de A-line: Denver Airport, 61st / Peña Boulevard, 40th Avenue and Airport Boulevard, Peoria, Central Park, 40th and Colorado Boulevard, 38th and Blake Street en het eindstation Denver Union Station.

Bus

Er zijn ook een aantal busroutes van busmaatschappij Regional Transport District (RTD). Ze hebben vijf drukke busroutes: AA, AB, AT, 145X en 169L. Het busstation heet het DEN Transit Center, te vinden op verdieping 1, ten zuiden van de Jeppesen Terminal. Ook deze tickets kun je kopen bij ticketautomaten en een ticket kost $10,50. Chauffeurs zullen je helpen met je bagage, bussen rijden vaak 4x per uur/iedere 15 minuten. Zie ook de RTD website.

Autoverhuur op Denver Airport

Auto huren op luchthaven Denver? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Denver International Airport
8500 Peña Boulevard
Denver
Colorado 80249-6340
Verenigde Staten