Denver International Airport

denver airportDenver International Airport (IATA afkorting: DEN) is het vliegveld van Denver, de hoofdstad van Colorado. Het vliegveld is met een oppervlakte van 140 km2 de grootste in oppervlakte en de op vier na grootste in passagiers van de Verenigde Staten na Atlanta, Chicago, Los Angeles en Dallas. De luchthaven stond hiermee in 2014 nog op een zestiende plek op de wereldranglijst, met 61,3 miljoen passagiers in 2017.

Denver International Airport is de hub voor prijsvechters als Frontier Airlines en een van de grootste hubs voor United Airlines. Ook Southwest Airlines focust zich steeds meer op Denver.

Vliegen naar Denver Airport

Voor een vliegticket naar Denver raden wij u Worldticketcenter.nl en Tix.nl aan. Hier vindt u vaak de voordeligste tickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Denver: 7763 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 9 uur en 20 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 7 uur vroeger (GMT -6)
  • De luchthaven Denver International Airport ligt 37 kilometer ten noord-oosten van het centrum van de stad.
united 787 at denver

Een Boeing 787 Dreamliner van United voor de toren van vliegveld Denver

Van en naar Denver International Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Denver International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Van en naar vliegveld Denver met ander openbaar vervoer

Trein

De treinverbinding tussen Denver Airport en het Centrum wordt nog aangelegd, en staat voor eind 2015 op de planning. Op dit moment is de trein dus nog geen optie.

Bus

Er zijn ook een aantal busroutes van busmaatschappij Regional Transport District (RTD). Ze hebben vijf drukke busroutes die SkyRide heten.

logosc-120x85Autoverhuur op Denver Airport

Auto huren op luchthaven Denver? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Denver International Airport
8500 Peña Boulevard
Denver
Colorado 80249-6340
Verenigde Staten
Officiele Website: http://www.flydenver.com


Kaart centreren
De weg vragen