Las Vegas McCarran International Airport (IATA afkorting: LAS) is met ruim 51 miljoen passagiers (2019) een van de drukste vliegvelden van Amerika. In 2019 nam het de 30e plek in op de lijst van drukste luchthavens ter wereld. Het vliegveld ligt ten zuiden van de stad en biedt een mooi uitzicht op de Las Vegas Strip. Het vliegveld is te zien geweest in vele hollywood films waaronder Ocean’s Thirteen en The Hangover. Bij Las Vegas Airport zijn tal van mogelijkheden om een auto te huren, welke je bij elk gewenste andere vliegveld weer in kunt leveren bij vertrek. Miljoenen passagiers per jaar komen via vliegveld Las Vegas naar de gokstad om te genieten van het weer, de vele entertainment mogelijkheden en het bruisende nachtleven.

Vliegen naar Las Vegas

Voor vliegtickets naar Las Vegas International Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan dat je bij een luchtvaartmaatschappij of reisbureau kunt krijgen.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam Schiphol Airport naar Las Vegas Airport: 8677 kilometer.
  • Vliegtijd: circa 10 uur en 30 minuten.
  • Tijdsverschil met Nederland:  9 uur vroeger (GMT -8).
  • De luchthaven Las Vegas McCarran ligt 25 kilometer ten zuidoosten van het oude Las Vegas “Fremont Street”, en grenst aan de zuidzijde van de Strip. Het ligt op ongeveer 5 kilometer van Caesar’s Palace, Paris en het Bellagio resort.

Taxi

Taxi’s zijn overal te vinden. Een taxi brengt je in 5 minuten naar The Strip (Las Vegas Boulevard). The Strip is 6,8 kilometer lang, dus het kan zijn dat je langer over de Strip rijdt, dan dat je er naartoe rijdt. Het is echter een waar spektakel om hier te rijden. Het voordeel van de taxi is dat je alle tijd hebt om om je heen te kijken. Kosten: circa 10 dollar. De hoeveelheid concurrentie kan ook leiden tot vreemde praktijken. Geef duidelijk aan waar je heen wilt, en let ook zelf op of de chauffeur geen vreemde routes neemt. Sommige taxichauffeurs proberen je bijvoorbeeld bij een 18+ gelegenheid af te zetten als je aangeeft vrouwen leuk te vinden. Omdat er duizenden taxi’s in de stad rondrijden is er ook een speciaal politieteam dat zich enkel bezighoudt met taxi’s. De taxi is een veilig vervoersmiddel, maar het advies is om goed op te letten.

Voordelig taxi van tevoren boeken met Taxi2Airport. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer bij vliegveld Las Vegas

Het vliegveld ligt vlak bij de stad, en grenst zelfs al aan de Las Vegas Boulevard (The Strip). U bent dus altijd snel op uw eindbestemming, hoewel er erg veel filevorming is in centraal Las Vegas. De mogelijkheden op een rij:

Autoverhuur op Las Vegas Airport

Auto huren op luchthaven Las Vegas McCarren? De McCarran Rent-A-Car Center (702-261-6001) consolideert alle autoverhuurbedrijven in een gigantische gebouw, ongeveer 3 mijl van de luchthaven. Een gratis pendeldienst naar het centrum vertrekt vanaf luchthaven om de vijf minuten vanaf deuren 10 en 11. Het proces van een auto huren zal gemakkelijk 30 minuten duren, zelfs op een goede dag. Via EasyTerra autohuur huur je een auto met een worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Het vliegveld ligt naast de twee grote snelwegen (Interstate 15 en Interstate 215), en het is eenvoudig om te navigeren naar uw bestemming. Vervoer door de stad Las Vegas is ook eenvoudig navigeren. Het stratenpatroon lijkt zoals  in veel Amerikaanse steden op een raster.

Shuttles

Shuttle en limousine diensten worden vaak aangeboden door hetzelfde bedrijf. U vindt ze ten westen van de bagagebanden, buiten deuren 8 tot 13. Shuttles zijn vaak de goedkoopste optie, het kost 5 USD of 6 USD tot aan uw hotel aan The Strip en een paar dollar meer voor downtown en off-Strip hotels. Neem ook altijd contact op met uw hotel om te zien of het beschikt over een eigen shuttle service (vaak gratis). Maar wees bereid om te wachten: Dit kan in het geval van uw hotelshuttle wel een uur duren.

Limousines

Limousine diensten kunnen verrassend betaalbaar zijn, gezien zij een uurtarief hanteren (vanaf 50 dollar). Als je een lange reis maakt kan een limousine goedkoper zijn dan een taxi. Als je er een voortijdig bestelt, zal een limo-chauffeur met een bordje met uw naam erop wachten voorbij de bagagebanden.

Bus

Bussen zijn niet aan te raden. Het is goedkoop (vanaf 3 dollar) maar er gaan geen CAT bussen direct naar de Las Vegas Strip of Downtown Las Vegas. Je kunt wel met de bus, om vervolgens op een toeristische bus over te stappen. Gezien de ligging van het vliegveld is het zelfs een optie om te wandelen naar de Strip, downtown is een ander verhaal.. maar ook daar zijn betere alternatieven dan de bus.

Adresgegevens

Mc Carran International Airport 5757 Wayne Newton Boulevard
Las Vegas, Nevada
89119 Verenigde Staten

McCarran International Airport, Paradise, Nevada