Los Angeles International Airport

Los Angeles International Airport (IATA afkorting: LAX) is het internationale vliegveld van Los Angeles. LAX is een van de grootste luchthavens ter wereld een thuisbasis van American Airlines en United Airlines. LAX ligt in de stad, in het westen vlak bij zee. LAX heette vroeger LA, maar omdat vliegveldafkortingen uit 3 letters moeten bestaan kwam de X er bij.

LAX heeft 9 terminals waar onderscheid wordt gemaakt tussen terminals voor binnenlandse en voor internationale vluchten. Directe vluchten van Nederland zijn mogelijk met de KLM. Veel mensen huren direct een auto bij aankomst, of hebben dit in het thuisland al geregeld. We raden aan om dit te plekke te doen, omdat dit voordeliger is.

Vliegen naar Los Angeles

Voor vliegtickets naar Los Angeles LAX raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Los Angeles Airport LAXFeiten over Los Angeles Airport:

  • Afstand van Amsterdam naar Los Angeles: 9043 kilometer.
  • Vliegtijd: 10 uur en 50 minuten
  • Tijdsverschil LA met Nederland: 9 uur vroeger (GMT -8)
  • Los Angeles International Airport ligt 26 kilometer ten zuiden van downtown Los Angeles, 20 kilometer van Santa Monica en Hollywood, en 32 kilometer van Long Beach.

Van en naar Los Angeles International Airport met de taxi

Taxi’s vindt u overal bij de aankomsthallen. Het is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Los Angeles International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer (trein, metro, bus) vliegveld Los Angelos

Trein

Er rijdt geen trein vanaf Los Angeles Airport naar het centrum. Buslijn G, brengt u naar het metrostation Aviation. Deze ligt op de groene metrolijn in LA en hiervandaag bereikt u veel populaire bestemmingen.

Bus

Er rijden twee shuttlebuslijnen naar Union Station in het centrum van Los Angeles. De LAX FlyAway rijdt 2 keer per uur tussen de diverse terminals naar de stad. Ook kunt u kiezen voor de Metropolitan Express. Disneyland bevindt zich richting Anaheim en Bueana Park.

logosc-120x85Autoverhuur op Los Angeles Airport

Auto huren in Los Angeles? Bij het vliegveld zijn tal van mogelijkheden om een auto te huren. Je kunt er voor kiezen om je auto weer bij LAX terug te brengen, maar je kunt ook afleveren bij een ander vliegveld. Veel mensen starten een road trip in Amerika in Los Angeles om vervolgens de driehoek LA – San Francisco – Las Vegas – LA te rijden.Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Los Angeles International Airport LAX
1 World Way
Los Angeles, CA 90045
USA


Kaart centreren
De weg vragen