Los Angeles International Airport (IATA afkorting: LAX) is het internationale vliegveld van Los Angeles. LAX is een van de grootste luchthavens ter wereld een thuisbasis van American Airlines en United Airlines. Ook Spirit, Southwest, Allegiant en Jetblue zijn hier groot, in mindere mate ook Delta Air Lines. LAX ligt in de stad bij de zee, zo’n 30 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum.

LAX heeft 9 terminals waar onderscheid wordt gemaakt tussen terminals voor binnenlandse en voor internationale vluchten. Er zijn shuttles tussen de verschillende terminals maar soms moet je dan de security uit en weer in. Directe vluchten van Nederland zijn mogelijk met de KLM. Het vliegveld bediende in 2019 zo’n 88 miljoen passagiers per jaar, in 2022 ruim 66 miljoen.

Vliegen naar Los Angeles Airport

Voor vliegtickets naar Los Angeles LAX raden wij Tix.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Los Angeles: 9043 kilometer.
  • Vliegtijd: 10 uur en 50 minuten
  • Tijdsverschil LA met Nederland: 9 uur vroeger (GMT -8)
  • Los Angeles International Airport ligt 26 kilometer ten zuiden van downtown Los Angeles, 20 kilometer van Santa Monica en Hollywood, en 32 kilometer van Long Beach.

Taxi

Taxi’s vindt u overal bij de aankomsthallen. Het is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Los Angeles International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, huur dan een auto met Taxi2Airport. De chauffeur zal voor je klaarstaan bij een meeting point die op de voucher staat. Geen gedoe, met een Nederlandse klantenservice; Taxi2Airport (onderdeel van het Nederlandse bedrijf Transferz).

Autoverhuur op Los Angeles Airport

Auto huren in Los Angeles? Bij het vliegveld zijn tal van mogelijkheden om een auto te huren. Je kunt er voor kiezen om je auto weer bij LAX terug te brengen, maar je kunt ook afleveren bij een ander vliegveld. Veel mensen starten een road trip in Amerika in Los Angeles om vervolgens de driehoek LA – San Francisco – Las Vegas – LA te rijden.Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Openbaar vervoer (trein, metro, bus)

Trein

Er rijdt geen trein vanaf Los Angeles Airport naar het centrum. Er komt wel een automated people mover maar deze rijdt niet direct naar het centrum van Los Angeles.

Bus

Er zijn veel verschillende bussen vanaf vliegveld Los Angeles dus let goed op, je zult niet de eerste Nederlander zijn die in de verkeerde bus stapt. De tickets koop je bij de buschauffeur dus bevestig dan ook direct of het echt de goede bus is. Wil je naar het centrum van Los Angeles (LAX City Bus Transit Center) dan kun je de oranje/zwarte Lot C Shuttle nemen (vertrekt vanaf Upper Departures Level), wil je naar metrostation Aviation, neem dan de blauwe bus G (vertrekt van Lower Arrivals Level). Vanaf hier kun je de Green Line metro nemen naar het centrum. Deze bussen zijn geen directe optie, die is er namelijk niet. Je zult bij de stations weer moeten overstappen om echt in het centrum te komen. De totale reistijd is zo’n 1 uur en 20 minuten, de totale kosten zijn ongeveer $4. Je kunt kaartjes dus bij de buschauffeur kopen, of een TAP kaart kopen.

Er zijn verder ook bussen naar Venice, Santa Monica. Naar Venice/Santa Monica kan met Big Blue Bus Route 3, iedere 20 minuten vertrekt deze bus vanaf LAX City Bus Transit Center (dus te bereiken met de Lot C Shuttle vanaf Upper Departures Level). Een ritje kost net iets meer dan $1, reistijd 30 minuten.

Je kunt ook met de bus FlyAway naar Union Station Los Angeles, in het centrum. Dit kost zo’n $10 en de reistijd is 45 minuten. Er rijden 2 bussen per uur. Ook rijden er uurlijks bussen naar HollyWood voor $8.

Adresgegevens

Los Angeles International Airport
LAX 1 World Way Los Angeles
CA 90045
Verenigde Staten van Amerika

Internationale Luchthaven van Los Angeles, Los Angeles, California, Verenigde Staten van Amerika