Mexico City Benito Juárez International Airport (IATA afkorting: MEX), is de op een na grootste luchthaven van Latijns Amerika, na Saõ Paulo. In 2022 maakten meer dan 46 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven. Mexico City Airport is de thuisbasis van Aeroméxico. Deze maatschappij is partner van de KLM, en dus kun je zo gemakkelijk overstappen naar bestemmingen in Mexico. De KLM vliegt een paar keer per week rechtstreeks tussen Amsterdam en vliegveld Mexico City.

Terminal 1 dateert uit de jaren 50 en is al vele malen gerenoveerd en uitgebreid, voor het laatst in 2004. Terminal 2 is iets kleiner en vrij nieuw. Het is gebouwd in 2007. De vluchten van de KLM komen aan in Terminal 1. Tussen de terminals rijdt de Aerotrén, een gratis shuttletrein, en ook shuttlebussen. Let op dat je niet het busje kiest dat om een vergoeding vraagt.

Vliegen naar Mexico City

Voor vliegtickets naar Mexico City Benito Juárez Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Mexico City: 9225 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 12 uur en 20 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 7 uur vroeger (GMT -6)
  • Mexico City Benito Juárez International Airport ligt 13 kilometer ten oosten van het centrum van Mexico City.

Taxi

Er zijn drie taxibedrijven die vallen in de categorie Taxi Seguro, of veilige taxi’s. Het zijn de taxi’s van de bedrijven Taxi Amarillo, Yellow Cab Aeropuerto en Transportacion Terrestre. Je koopt een kaartje bij de taxibalie Taxi Seguro in de aankomsthal. Afhankelijk van het soort auto en de exacte afstand betaal je voor een rit naar Mexico City 100 ot 300 Pesos. Let op dat je met je kaartje in de goede rij gaat staan bij de standplaats. Taxi’s dienen vooraf te worden betaald.

Je kunt er ook voor kiezen om vooraf een taxi te reserveren, dan weet je zeker dat de chauffeur klaarstaat (en je dus niet in lange rijen staat) en dat de prijs vooraf is betaald. Dat kan via Taxi2Airport. Dit Nederlandse bedrijf biedt ook nog eens een Nederlandstalige klantenservice aan; extra fijn dus!

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Auto huren

Auto huren in Mexico Stad? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Openbaar vervoer bij vliegveld Mexico City

De metro vanaf het vliegveld is erg goedkoop, maar heeft ongemakken. Zowel overdag als ’s nachts is een taxi een heel betaalbare en populaire optie, ze dienen vooraf te worden betaald.

Metro

Bij Terminal 1, ookwel de Domestic Terminal, bevindt zich het ondergrondse metrostation Terminal Aérea van de gele lijn 5. De metro is met een prijs van 3 Pesos per reis, erg goedkoop. Het station laat zich vrij lastig vinden in de terminal. Er zijn hier ook geen roltrappen naar de perrons, en in de spits kan de metro zeer druk zijn. Je kunt niet naar het centrum reizen zonder ten minste een keer over te stappen op de halte Pantitlan nabij de luchthaven. Daar neemt je lijn 1 richting het centrum van deze enorme stad.

Bus

Bij Terminal 2 is een busterminal aan de rechtse uithoek van de aankomstverdieping. De bussen gaan naar steden rondom Mexico City zoals Puebla en Toluca, en dus niet naar de hoofdstad.

Adresgegevens

Aeropuerto Internacional de la Ciudad de México
Benito Juárez Capitán Carlos León Colonia
Peñón de los Baños
Delegación Venustiano Carranza México
D.F Mexico