Miami International Airport (IATA afkorting: MIA), in het verleden bekend als Wilcox Field, is de belangrijkste luchthaven van Florida. Het ligt 13 kilometer ten noordwesten van downtown Miami. Het is het 40e drukste vliegveld ter wereld (in 2019 bijna 46 miljoen passagiers) en een belangrijke basis van American Airlines. Met TUI en KLM wordt er rechtstreeks gevlogen op Miami Airport. KLM en de SkyTeam partners gebruiken de South terminal, concourse H. Je kunt vliegveld Miami natuurlijk ook gemakkelijk bereiken met een overstap in de Verenigde Staten of in Europa. Miami Airport is een knooppunt van en naar bestemmingen in Latijns Amerika.

De terminal van Miami International Airport lijkt qua vorm op die van Schiphol. Haaks op het hoofdgebouw staan 8 pieren, genaamd Concourse A tot en met Concourse H. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie gedeelten die de North, Central en South Terminal worden genoemd. De luchthaven staat echter bekend als een verouderde luchthaven waar lange wachtrijen normaal zijn. In 2035 zal een grootschalige 15 jaar durende renovatie af moeten zijn.

De MIA mover is een onbemande shuttletrein die over het luchthaventerrein gaat om bijvoorbeeld bij de autoverhuurders en het station uit te komen.

Vliegen naar Miami Airport

Voor een vliegticket naar Miami Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan een luchtvaartmaatschappij of reisbureau.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Miami: 7447 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 10 uur en 15 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • Miami International Airport ligt 13 kilometer ten noordwesten van het centrum van Miami.

Taxi

De taxi’s zijn beschikbaar op level 1 bij de aankomsthallen. Het is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Miami International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point op Miami Airport klaar staat om je koffers aan te pakken.

Autoverhuur op Miami Airport

Amerika is het land van de roadtrips. Een auto huren is daarom eigenlijk een must. Met EasyTerra autohuur huur je een auto met worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zorgeloos een auto huren is wel heel fijn in Amerika, zorg er dus wel voor dat je het worry-free label aanvinkt. Bij EasyTerra weet je dat je goed zit.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Miami

MIA Mover en centrum Miami

De ‘MIA mover’ brengt je in enkele minuten naar het metrostation van vliegveld Miami. De metro van Miami-Date Transit (MDT) rijdt vanaf hier door het centrum naar het zuiden van de stad. Het gaat om de Orange Line met de frequentie 2 tot 4 keer per uur. Een ticket kost $2,25 en er is WiFi aan boord! In het centrum, op het station Government Center, zijn overstapmogelijkheden op de Metromover, een soort skytrain met kleine treinen die 3 routes door het centrum rijden.

Trirail: Fort Lauderdale en West Palm Beach

Voor treinen naar Fort Lauderdale en Palm Beach neem je een trein van Trirail. Het opstappunt is opnieuw ‘Miami Airport Station’ en daar kun je heen met de people mover. Vanaf hier kun je Metrorail Transfer Station in 10 minuten bereiken. Fort Lauderdale ($5) bereik je na iets minder dan een uur en West Palm Beach ($7) in iets minder dan 2 uur. De Trirail rijdt iedere 30 tot 60 minuten.

Bus naar Miami Beach

Er is ook nog bus 150. 2 tot 3x per uur vertrekt deze bus, metrobus 150, van vliegveld Miami naar Miami Beach. Een kaartje kost $2,25 en dienen gepast betaald te worden. De bus stopt onderweg vaak, bijvoorbeeld aan Collins Avenue en bij Collins Park. Het eindpunt is South Point Drive (reistijd totaal 60 minuten). Bekijk de kaart hier.

Adresgegevens

Miami International Airport P.O.
Box 025504
Miami, Florida 33102-5504
Verenigde Staten

Miami International Airport, Miami Springs, Florida