Miami International Airport

Miami International Airport (IATA afkorting: MIA), in het verleden bekend als Wilcox Field, is de belangrijkste luchthaven van Florida. Het is een van de 30 drukste vliegvelden ter wereld (jaarlijks meer dan 40 miljoen passagiers), en een belangrijke basis van American Airlines. Met TUI wordt er rechtstreeks gevlogen op Miami Airport. U kunt Miami natuurlijk ook gemakkelijk bereiken met een overstap in de Verenigde Staten of in Europa. Een voordeel van overstappen in Europa is dat uw bagage dan niet opnieuw hoeft te worden ingecheckt.

Miami was in 2010 de Amerikaanse luchthaven met het hoogste percentage internationale vluchten van het land. Het is vooral een belangrijk knooppunt van en naar bestemmingen in Latijns Amerika.

De terminal van Miami International Airport lijkt qua vorm op die van Schiphol. Haaks op het hoofdgebouw staan 8 pieren, genaamd Concourse A tot en met Concourse H. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie gedeelten die de North, Central en South Terminal worden genoemd.
De luchthaven staat echter bekend als een verouderde luchthaven waar lange wachtrijen normaal zijn. Er wordt gewerkt aan een uitgebreide renovatie.

De MIA mover is een onbemande shuttletrein die over het luchthaventerrein gaat om bijvoorbeeld bij de autoverhuurders en het station uit te komen.

Vliegen naar Miami

Voor een vliegticket naar Miami International Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan dat u bij een luchtvaartmaatschappij of reisbureau boekt.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Miami: 7447 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 10 uur en 15 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • Miami International Airport ligt 13 kilometer ten noordwesten van het centrum van Miami.

vliegveld Miami

Van en naar Miami International Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Miami International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer vanaf vliegveld Miami

Trein en metro

De ‘MIA mover’ brengt u in enkele momenten naar het metrostation ‘Miami International Airport’. De metro van Miamia-Date Transit (MDT)  rijdt door het centrum naar het zuiden van de stad. In het centrum, op het station Government Center, zijn overstapmogelijkheden op de Metromover, een soort skytrain met kleine treinen die 3 routes door het centrum rijden.

Voor treinen naar Fort Lauderdale en Palm Beach neemt u een trein van Trirail. Het opstappunt is vlakbij de luchthaven en bereikt u per bus (zie ‘Bus’).

Bus

Tussen 6:00 uur en 23:00 uur rijdt de Airport Flyer bus 150 van MDT tussen de luchthaven, het Earlington Heights Metrorail station bij de luchthaven (voor treinen van Trirail naar bijvoorbeeld Fort Lauderdale en Palm Beach) en Miami Beach. Een plaats aan boord kost 2,35 USD.

Taxi en minibus

De taxi’s zijn beschikbaar op level 1 bij de aankomsthallen. Een rit naar Coconote Grove of Downtown kost 21,70 USD, en een rit naar Miami Beach (Lincoln Road) 32 USD. Supershuttle biedt gedeelde minibussen aan.

logosc-120x85Autoverhuur op Miami Airport

Auto huren in Miami? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Miami International Airport
P.O. Box 025504
Miami
Florida 33102-5504
Verenigde StatenMijn locatie
Bereken route