new york jfk airportNew York John F. Kennedy Airport (IATA afkorting: JFK) is de grootste van de 3 luchthavens van de regio New York, voor Newark Liberty International Airport en New York LaGuardia Airport. Het is ook de grootste van de drie (53 miljoen passagiers in 2014). Het is de meest internationale luchthaven van de Verenigde Staten en toegangspoort tot de ongekroonde hoofdstad van de wereld. De luchthaven bestaat uit 9 separate terminals die in een U-vormige boog rond de centrale luchthavenfaciliteiten liggen. De AirTrain verbind de terminals met elkaar.

Er zijn dagelijks meerder vluchten met KLM en Delta Air Lines naar New York JFK Airport.

Vliegen naar New York

Voor een vliegticket naar New York JFK raden wij Vliegtickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan dat u bij een luchtvaartmaatschappij of reisbureau boekt.

Feiten New York Airport:

  • Afstand naar New York vanaf Amsterdam: 5877 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 8 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • De luchthaven New York John F. Kennedy ligt 25 kilometer ten zuidoosten van Manhattan.

Van en naar New York JFK Airport met de taxi

Een taxi is in New York helemaal geen duur idee. Een rit van het vliegveld naar Manhattan duurt een klein uur en heeft een vaste prijs van 45 USD naar het centrum. Vanaf Manhattan tot aan uw hotel gaat de meter lopen, maar taxi’s in New York rekenen geen hoge prijs. Het is een prettige en veilige manier om vanaf of naar New York JFK Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer van en naar vliegveld New York JFK

Trein en metro

New York JFK AirportDe AirTrain die de terminals verbind, brengt u naar Jamaica Train Station vlakbij het vliegveld. Hier kunt u overstappen op de regiotrein Long Island Rail Road (LIRR) die in 35 minuten en voor 13 USD naar Penn Station rijdt. Dit is het belangrijkste treinstation van New York en ligt centraal op Manhattan, vlakbij het Theatre District.

De AirTrain rijdt ook langs het Howard Beach metro station, waar u kunt overstappen op lijn A van New Yorks enorme metronet. De rit kost 7,25 USD naar het centrum, en met overstappen kunt u overal op Manhattan komen. Lijn A rijdt onder andere naar Penn Station. Voor een overzicht van de New Yorkse metro: www.urbanrail.net.

De trein naar Manhattan is ook ’s nachts beschikbaar.

Bus

Bij de uitgangen van elke terminal worden kaartjes verkocht voor de bus van New York Airport Express naar Grand Central Station en door naar Penn Station. Deze bussen rijden elk half uur en kosten 15 USD per persoon voor een enkele reis. Reken op verouderde bussen met vriendelijk personeel. Hoewel er soms geadverteerd wordt met de mogelijkheid om bij uw hotel afgezet te worden is dit in de praktijk geen optie. De busdiensten zijn beschikbaar tussen circa 6:00uur en 23:00uur.

logosc-120x85Autoverhuur op New York JFK Airport

Auto huren in New York? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

John F Kennedy International Airport
Building 14
Jamaica
New York 11430
Verenigde Staten