New York John F. Kennedy Airport (IATA afkorting: JFK) is de grootste van de 3 luchthavens van de regio New York, voor Newark Liberty Airport en New York LaGuardia Airport. Het is ook de grootste van de drie (meer dan 62 miljoen passagiers in 2019). Times Square, ongeveer het centrum van New York, ligt 22 kilometer ten noordwesten van JFK Airport. Het is de meest internationale luchthaven van de Verenigde Staten en toegangspoort tot de ongekroonde hoofdstad van de wereld. De luchthaven bestaat uit 9 separate terminals die in een U-vormige boog rond de centrale luchthavenfaciliteiten liggen. De AirTrain verbind de terminals met elkaar.

Er zijn dagelijks meerder vluchten met KLM en Delta Air Lines naar New York JFK Airport.

Vliegen naar New York Airport

Voor een vliegticket naar New York JFK raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan dat een luchtvaartmaatschappij of reisbureau dat kan doen.

Feiten New York Airport:

  • Afstand naar New York vanaf Amsterdam: 5877 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 8 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • De luchthaven New York John F. Kennedy ligt 25 kilometer ten zuidoosten van Manhattan.

Taxi

Een taxi is in New York helemaal geen duur idee. Een rit van het vliegveld naar Manhattan duurt een klein uur en heeft een vaste prijs van 45 USD naar het centrum. Vanaf Manhattan tot aan uw hotel gaat de meter lopen, maar taxi’s in New York rekenen geen hoge prijs. Het is een prettige en veilige manier om vanaf of naar New York JFK Airport te reizen.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Autoverhuur op New York JFK Airport

Auto huren in New York? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Openbaar vervoer van en naar vliegveld New York

Trein en metro

De AirTrain die de terminals gratis met elkaar verbindt, kan je ook naar Jamaica Train Station of naar Howard Beach Metro station brengen. Een kaartje naar een van deze treinstations kost wel geld, namelijk $8,75 (inclusief Metrocard). Op Jamaica Station kun je voor $2,75 per persoon een enkele reis met de metro maken. Of reis met de LIRR.

  • Reis naar bijvoorbeeld Rockefeller Center (orange metro line). Dit duurt ongeveer 35 minuten. Je kunt ook naar Central Park, met Broadway Line (yellow line), in ongeveer 30 minuten. De metro’s gaan minimaal 3x per uur, dit is ‘s nachts. Meestal rijden ze iedere 5 minuten.
  • Op Jamaica Station kun je ook overstappen op de regiotrein Long Island Rail Road (LIRR) die je in minder dan 20 minuten en voor ongeveer 10 USD (spits tarief, normaal $7,50) naar Penn Station brengt. Dit is het belangrijkste treinstation van New York en ligt centraal op Manhattan, vlakbij het Theatre District en vlakbij het Empire State Building.

Bus

Bij de uitgangen van elke terminal worden kaartjes verkocht voor de bus van NYC Airporter naar Grand Central Station en door naar Penn Station. Deze bussen rijden elk half uur en kosten 19 USD per persoon voor een enkele reis. Hoewel er soms geadverteerd wordt met de mogelijkheid om bij uw hotel afgezet te worden is dit in de praktijk geen optie. Sommige busdiensten zijn beschikbaar tussen circa 6:00uur en 23:00uur, anderen 24 uur per dag. Ze rijden naar Jamaica (Q3 en Q6) maar ook naar Ozone Park (Q10) en Bedford-Stuyvesant/East New York (Q7 en B15).

Adresgegevens

John F Kennedy International Airport
Building 14
Jamaica New York 11430
Verenigde Staten