Newark Liberty International Airport (IATA afkorting: EWR) is de tweede drukste luchthaven van het New York Metropolitan Area, na New York John F. Kennedy Airport en voor New York LaGuardia Airport. Met meer dan 46 miljoen passagiers in 2019 is het een grote luchthaven. Het is een thuisbasis van United Airlines met dagelijkse directe vluchten naar Amsterdam Schiphol.

De drie Terminals van Newark Liberty Airport heten A, B en C en liggen naast elkaar in een halve circel. Elke terminal heeft drie geletterde pieren waar de gates zich bevinden, De terminals zijn verbonden met een AirTrain die je gratis en in enkele minuten naar een andere terminal, de autoverhuur of het station kan brengen. Vanuit de terminals heb je een schitterend zicht op de skyline van New York.

Vliegen naar Newark Airport

Voor een vliegticket naar New York JFK raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan dat je bij een luchtvaartmaatschappij of reisbureau kan krijgen.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar New York: 5877 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 8 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • Newark Liberty International Airport ligt 23 kilometer ten zuidwesten van Manhattan.

Taxi

De beroemde ‘yellow cabs’ zijn een gemakkelijke en snelle manier om naar de stad te reizen. Een taxichauffeur rekent een vaste prijs voor een rit naar New York. De meeste gebieden zullen voor 50 tot 70 USD bereikbaar zijn. Er wordt een toeslag gevraagd voor tolwegen en tunnels (retour). Een fooi wordt gewaardeerd. De minibussen van Go Airlink Shuttle of Supershuttle rekenen circa 18 USD voor een plaats in de gedeelde bus voor vervoer naar Manhatten. De taxi (of minibus) is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Newark Liberty International Airport te reizen.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken..

Autoverhuur

Auto huren op luchthaven Newark? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Openbaar vervoer naar vliegveld Newark Liberty

Trein

De AirTrain shuttletreinen op de luchthaven brengen je voor $5,50 in 7 tot 11 minuten van de terminal naar het Newark Airport Rail Station. Hier kun je op de NJ Transit trein stappen die naar Pennsylvania Station (kortweg Penn Station) rijdt in New York. (34th Street en 8th Avenue), het belangrijkste spoorwegstation van de stad. Een kaartje naar New York Penn Station kost totaal (inclusief AirTrain) 13 USD. Een rit naar Newark Penn Station kost totaal $8,50. De rit duurt ongeveer een half uur en de trein vertrekt elke 15 tot 30 minuten. Een kaartje is niet geldig in de treinen van Amtrak. Van het Newark Airport Rail Station naar Newark Penn Station duurt zo’n 15 minuten, naar New York Penn Station duurt 30 minuten.

Bus

De Newar Airport Express Bus rijdt elke 15 minuten van de terminals naar Manhattan in New York, bij de Port Authority Bus Terminal, bij Bryant Park en bij Grand Central. De rit duurt circa 40 minuten en kost 17 USD, of 29 USD voor een retourkaartje. Deze bus rijdt van 04:00 tot 01:00.

Adresgegevens

Newark Liberty International Airport Tower Road
Building 10 Newark
New Jersey 07114
United States of America

Newark Liberty International Airport, Newark, New Jersey