Newark Liberty International Airport

Newark Liberty International Airport (IATA afkorting: EWR) is de tweede drukste luchthaven van het New York Metropolitan Area, na New York John F. Kennedy Airport en voor New York LaGuardia Airport. Met bijna 40 miljoen passagiers in 2014 is het een grote luchthaven. Het is een thuisbasis van United Airlines. Deze maatschappij zorgt er samen met Delta Air Lines voor dat de route Amsterdam – Newark bij de vijf belangrijkste internationale routes vanaf deze luchthaven hoort. Er zijn dagelijkse rechtstreekse vluchten.

De drie Terminals van Newark Liberty Airport heten A, B en C en liggen naast elkaar in een halve circel. Elke terminal heeft drie geletterde pieren waar de gates zich bevinden, De terminals zijn verbonden met een AirTrain die u gratis en in enkele minuten naar een andere terminal, de autoverhuur of het station kan brengen. Vanuit de terminals hebt u een schitterend zicht op de skyline van New York.

Vliegen naar New York

Voor een vliegticket naar New York JFK raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan dat u bij een luchtvaartmaatschappij of reisbureau boekt.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar New York: 5877 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 8 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • Newark Liberty International Airport ligt 23 kilometer ten zuidwesten van Manhattan.

Van en naar Newark Liberty International Airport met de taxi

De beroemde ‘yellow cabs’ zijn een gemakkelijke en snelle manier om naar de stad te reizen.
Een taxichauffeur rekent een vaste prijs voor een rit naar New York. De meeste gebieden zullen voor 50 tot 70 USD bereikbaar zijn. Er wordt een toeslag gevraagd voor tolwegen en tunnels (retour). Een fooi wordt gewaardeerd.

De minibussen van Go Airlink Shuttle of Supershuttle rekenen circa 18 USD voor een plaats in de gedeelde bus voor vervoer naar Manhatten.

De taxi (of minibus) is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Newark Liberty International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer naar vliegveld Newark Liberty

Trein

De AirTrain shuttletreinen op de luchthaven brengen u van de terminal naar het Newark Airport Rail Station. Hier kunt u op de NJ Transit trein stappen die naar Pennsylvania Statioan (kortweg Penn Station) rijdt in New York. (34th Street en 8th Avenue), het belangrijkste spoorwegstation van de stad. Een kaartje naar New York kost 12,50 USD, de rit duurt een half uur en de trein vertrekt elke 15 tot 30 minuten.
Een kaartje is niet geldig in de treinen van Amtrak.

Bus

De New York Airport Express Bus rijdt elke 15 minuten van de terminals naar 42nd Street in New York, vlakbij Times Square. De rit duurt circa 40 minuten en kost 15 USD, of 25 USD voor een retourkaartje.

logosc-120x85Autoverhuur op Newark Liberty International Airport

Auto huren op luchthaven Newark? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Newark Liberty International Airport
Tower Road, Building 10
Newark, NJ 07114
United States of AmericaMijn locatie
Bereken route