Orlando International Airport (IATA afkorting: MCO) is met meer dan 50 miljoen passagiers per jaar (2019) het drukste vliegveld in Florida. Het ligt 20 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Orlando. Veel reizigers die naar Miami en de Florida keys willen, beginnen hun reis in Orlando. Orlando was een focus vliegveld voor US airways en nu dus voor American Airlines, Frontier, Southwest en Spirit Airlines. Delta Air Lines vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Orlando Airport. Een kleiner vliegveld bij Orlando is Orlando Sanford International Airport (3 miljoen passagiers per jaar).

Orlando is een echte entertainment stad. In de altijd zonnige omgeving vindt u naast Walt Disney World ook nog Universal Studios en een SeaWorld park waar je orka’s in levende lijve kunt aanschouwen. Vliegveld Orlando is eigenlijk 1 grote terminal. Deze is onderverdeeld in vier Airsides. Airside A welke is onderverdeeld in airside 1 & 2, en Airside B welke weer is onderverdeeld in airside 3 & 4. Overal in de terminal is gratis WiFi.

Toekomst

Ten zuiden van het vliegveld wordt momenteel gewerkt aan de Orlando International Airport Intermodal Terminal, een nieuwe terminal met behalve nieuwe gates ook een mogelijkheid om een connectie met de trein. Men zegt dat het in de lente van 2022 open kan gaan al kan het coronavirus en de gevolgen ervan de openingsdatum naar achteren doen verschuiven.

Vliegen naar Orlando Airport

Voor vliegtickets naar Orlando International Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Orlando: 7308 kilometer.
  • Vliegtijd Amsterdam Orlando: 10 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • De luchthaven Orlando International Airport bevindt zich 19,5 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Orlando

Taxi

Aan beide kanten van vliegveld Orlando vind je taxi’s. Het is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Orlando Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Orlando

Trein

Er rijdt geen trein vanaf de luchthaven van Orlando.

Bus 11 naar centrum Orlando

Bij terminal A vertrekt 2x per uur een bus (buslijn 11 van Lynx) naar Lynx Central Station, heel dichtbij het centrum van Orlando (zie de kaart hieronder). De reis vanaf het vliegveld van Orlando naar het stadscentrum gaat via South Orange Avenue, via Sand Lake Road SunRail Station en Amtrak Station, duurt ongeveer 45 minuten en kost slechts $2 (kaartjes gepast betalen bij de buschauffeur). Bij de stations onderweg kun je overstappen op de trein. Buslijn 11 rijdt van 06:00 – 20:30.

Bus 111 naar Sea World

Vanaf Orlando Airport vertrekt ook bus lijn 111, ook van Lynx. Ook deze bus gaat 2x per uur. Echter vertrekt hij niet naar het centrum van Orlando maar rijdt de bus richting het westen, richting Sea World. De reistijd naar het eindstation Sea Harbor Drive is ongeveer 1 uur. Een kaartje kost ook voor bus 111 vanaf vliegveld Orlando naar Seaworld $2.

Bus naar Sandford Airport of Daytona Beach

Ben je niet naar de Verenigde Staten gekomen voor een bezoekje aan de stad Orlando maar wil je liever naar Daytona Beach (oostkust)? Dan kun je beter met de DOTS Airport Shuttle. Iedere 2 uur rijdt deze bus via Sandford Airport en Hampton Inn Debary/Deltona naar Daytona Beach. Als je de rit helemaal wilt uitrijden kost dat $36 en duurt het ongeveer 2 uur. Tickets kun je online kopen op deze website.

Auto huren bij Orlando Airport

Auto huren op luchthaven Orlando? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Orlando International Airport
1 Airport Boulevard
Orlando Florida
32827-4399
Verenigde Staten