Orlando International Airport

Orlando International Airport (IATA afkorting: IOA) is het drukste vliegveld in Florida. Dit komt onder ander door de parken van Walt Disney World, maar ook omdat Orlando al jaren toeneemt in inwoners. Veel reizigers die naar Miami en de Florida keys willen, beginnen hun reis in Orlando. Orlando is een focus vliegveld voor US airways en een hub voor Chautauqua Airlines. TUI vliegt rechtstreeks naar Orlando Airport.

Orlando is een echte entertainment stad. In de altijd zonnige omgeving vindt u naast Walt Disney World ook nog Universal Studios en een SeaWorld park waar u orca’s in levende lijve kunt aanschouwen.Het fraaie vliegveld is eigenlijk 1 grote terminal. Deze is onderverdeeld in vier Airsides. Airside A welke is onderverdeeld in airside 1 & 2, en Airside B welke weer is onderverdeeld in airside 3 & 4. Overal in de terminal is draadloos internet beschikbaar. Een mooie luxe.

Vliegen naar Orlando

Voor vliegtickets naar Orlando International Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Orlando: 7308 kilometer.
  • Vliegtijd Amsterdam Orlando: 10 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • De luchthaven Orlando International Airport bevindt zich 19,5 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Orlando

Van en naar Orlando International Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Orlando International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Andere vormen van openbaar vervoer vanaf vliegveld Orlando

Trein

Er rijdt geen trein tussen Orlando en de luchthaven.

Bus

Er rijden Lynx bussen tussen het vliegveld en het stadscentrum. Deze bussen doen er drie kwartier tot een uur over om je naar je bestemming te brengen. Gezien de lage taxi prijzen, raden we u een taxi aan als u met gezelschap reist. Mocht je toch met de bus willen, neem dan Lynx Route 111 naar Downtown/Magic Kingdom Transportation center.

Taxi

Aan beide kanten van het vliegveld vindt u taxi’s. Kan niet missen! Een taxirit naar het centrum van Orlando kost ongeveer $35. Wilt u direct richting Disney World? Reken dan op een ritprijs van ongeveer $55-60.

logosc-120x85Autoverhuur Orlando Airport

Auto huren op luchthaven Orlando? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Orlando International Airport
1 Airport Boulevard
Orlando
Florida 32827-4399
Verenigde Staten


Mijn locatie
Bereken route