Ottawa Macdonald-Cartier International Airport (IATA afkorting: YOW), is een kleine luchthaven bij de Canadese hoofdstad Ottawa. Het is niet rechtstreeks vanuit Nederland bereikbaar, zelfs niet vanuit Europa. Air Canada heeft echter wel in Canada veel verbindingen met andere Canadese steden, en toeristische bestemmingen (voor Canadezen) zoals Cancun en Punta Cana. Ruim 5 miljoen passagiers maakten in 2019 gebruik van vliegveld Ottawa, in 2021 (na de coronacrisis) waren hier ongeveer 1,1 miljoen van overgebleven.

Als je met Air France of KLM wilt reizen, dan vliegt je op Montréal. Hierna kun je gebruik maken van de shuttledienst naar Ottawa, een rit van ongeveer 2 uur. Dit zit bij de prijs van het ticket inbegrepen. Dan vlieg je dus niet naar Ottawa Airport maar kom je wel aan in de hoofdstad van Canada.

Vliegen naar vliegveld Ottawa

Voor vliegtickets naar Ottawa Macdonald-Cartier International Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Ottawa: 5648 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 8 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • Ottawa Airport Macdonald-Cartier International ligt 10 kilometer ten zuiden van het centrum van Ottawa.

Taxi vanaf Ottawa Airport

Taxi’s zijn verplicht om creditcards ook te accepteren. Nog beter is om de taxi vooruit te boeken. Het is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Ottawa Macdonald-Cartier International Airport te reizen. Je weet zeker dat de taxi er staat, de chauffeur is gecontroleerd en de prijs is betaald. Je moet enkel nog aan de fooi denken, wel gebruikelijk in noord-Amerika en dus ook in Canada (±15-20%). Een taxi vooruit boeken doe je bij Taxi2Airport. De chauffeur staat bij de aankomsthal klaar met zo’n bordje en eindelijk zal jouw naam erop staan!

Autoverhuur op vliegveld Ottawa

Wil je een auto huren op luchthaven Ottawa? Goede keuze, een auto is namelijk wel nodig in Canada. Via EasyTerra autohuur huur je, als je het worry-free label hebt aangevinkt, een auto echt zonder zorgen; worry-free! Schade is geen probleem, diefstal ook niet. Vergelijk eenvoudig auto’s op het vliegveld van Toronto met EasyTerra.

Ander openbaar vervoer vanaf vliegveld Ottawa

Trein

Er rijdt geen trein van en naar de luchthaven van Ottawa

Bus

Er is een bus op vliegveld Ottawa, lijn 97 van OC Transpo. Deze rijdt naar de halte Mackenzie King transitway, naast het Rideau Center Shopping Mall in het centrum van Ottawa. Hier kunt u overstappen op een van de andere snelbussen door de stad. Een rit kost 3,25 CAD, en kan alleen gepast betaald worden in de bus.

Adresgegevens

Ottawa Macdonald-Cartier International Airport
1000 Airport Parkway Private
Ottawa Ontario
K1V 9B4
Canada